Luis Enrique møtte opp til pressekonferanse før kampen i morgen, og det tas ikke lett på oppgaven som venter.

– Vi kjenner dem godt, og vi vet hva som kommer. De vil prøve å utnytte duellstyrken til Aduriz så mye som mulig. De er ekstremt farlige på dødballer og vil gjøre det vanskelig for oss i flere deler av spillet.

Enrique dro frem Aduriz, Laporte og Susaeta som spillere han helst ville se at ble holdt i sjakk søndag kveld. Og at Barca vil prøve å holde mye på ball, så langt fra eget mål som mulig.

– De slet i starten, med europeisk fotball blir det mye, men de har gode kvaliteter i laget. Jeg har fulgt mye med på Athletic, for jeg er en fan av fotballen de spiller. Valverde er en god trener, og filosofien dems er interessant. De har det ikke lett med å finne forsterkninger akkurat. (Sikter til at Bilbao kun henter spillere fra Baskerland, et området nord i Spania og sør i Frankrike.)

Derbí Madrileño

Denne helgen blir det også spilt en annen viktig kamp med Barcelona-øyne, og Enrique måtte tåle spørsmål om også den kampen.

– Jeg fokuserer på mitt lag først og fremst, men det er klart jeg vil følge med på kampen. Det hadde vært bra med et uavgjort, så begge lag mistet poeng, men det som skjer, det skjer. Det er fortsatt mye fotball igjen, så ligaen er langt fra avgjort. Vi vil få sjanser. Ser man på de siste seks kampene i fjor var det mange overraskelser, så vi får se.

Treneren fikk spørsmål om enkelte spillere, og Suárez var selvsagt et hett tema.

– Vi må ikke bare se på målene, men spillet rundt, løp som gjør scoringene mulig og hvordan han gjør lagkameratene bedre. Vi er fornøyde med ham, og vi er sikre på at målene også vil komme.

På midtbanen var det Iniesta og Rafinha som var fokuset.

– Vi er heldige som har en god bredde på midten, og i Rafinha, en spiller som kan spille mange posisjoner. Når det gjelder Iniesta er jeg veldig fornøyd med småting i spillet hans, blant annet i gjenvinningsfasen. Jeg tror spillerne er klar over at de må prestere i alle fasene for at vi skal vinne kamper.

– Alt kan skje i dette landet

På tampen av pressekonferansen kom også spørsmålene om Neymar-saken, og Enrique holdt ikke tilbake.

– Alt kan skje i dette landet, så ingenting vil overraske meg. Våre myndigheter, vår væremåte, det er noe som kan gjøre at hva som helst kan skje. Vi prøver å fokusere på det sportslige, avsluttet Enirque.

Han sa også i løpet av pressekonferansen at de har hatt et par veldig gode treningsdager denne uken, og at laget kanskje ikke har sett bedre ut før en kamp.
Kampen ser du på cmore live, klokken 21.00 i morgen (søndag).