(FC Barcelona – Villarreal 3-2): Argentineren ble matchvinner i målrik kamp mot Villarreal.
Messis mål etter pause sikret katalanerne alle tre poengene og sørget for at de holder følge med serieleder Real Madrid. Barça er ett poeng bak de hvitkledde fra hovedstaden med en kamp mer spilt.
Det var imidlertid Villarreal som tok ledelsen på Camp Nou. Etter en knapp halvtime sendte russeren Denis Cheryshev bortelaget i føringen med et velplassert skudd. Barça brukte likevel ikke lang tid på å svare. Like før pause utlignet nemlig Neymar. Brasilianeren er i kanonform og scorer på bestilling om dagen.
Etter pause tok Villarreal ledelsen for andre gang i kampen. Denne gangen var det spissen Luciano Vietto som sørget for målet etter å ha blitt assistert av Giovani. Meksikaneren snappet opp ballen etter en feil av midtstopper Gerard Piqué og serverte Vietto.
Villarreal fikk imidlertid ikke beholde ledelsen lenge. Bare et knapt minutt etter Viettos mål utlignet Barça. Unggutten Rafinha avsluttet med venstrefoten og sørget for 2-2. Like etter var snuoperasjonen komplett da Leo Messi satte inn 3-2.
Ikke lenge etterpå ropte Camp Nou-publikummet på straffespark etter at Neymar ble veltet av Villarreal-keeper Sergio Asenjo, men dommer Vicandi Garrido valgte ikke å blåse.
Det fikk likevel ingenting å si for Barça som innkasserte tre verdifulle poeng takket være Leo Messis scoring etter pause. Katalanerne er ett poeng bak serieleder Real Madrid med en kamp mer spilt.

FC BARCELONA – VILLARREAL 3-2

0-1: Denis Cheryshev (min 30)
1-1: Neymar (min 45)
1-2: Luciano Vietto (min 51)
2-2: Rafinha (min 53)
3-2: Leo Messi (min 55)
FC BARCELONA (4-3-3): Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rafinha, Iniesta, Messi, Neymar, Luis Suárez.
VILLARREAL (4-4-2): Asenjo, Mario Gaspar, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa, Bruno, Pina, Jonathan dos Santos, Cheryshev, Vietto, Giovani.