Barca har en tøff oppgave foran seg når de skal ta seg videre i Copa del Rey.
Barcelona har en ørliten fordel fra det første oppgjøret på Camp Nou, hvor Messi til slutt fikk satt ballen i mål etter et straffespark. I morgen må laget følge opp, for Atlético er ikke enkle å ha med å gjøre på Vicente Calderón.
I fjor var Barcelona to ganger på Vicente Calderón, først i La Liga så i Champions League. I serien endte det uavgjort, mens Atlético vant 1-0 i Champions League — som var fordelen som fikk Atlético videre. Men siden Barcelona denne gangen tar med seg en ledelse vil hverken av oppgjørene fra i fjor sende Atlético videre — skjønt sistnevnte vil sende oppgjøret til ekstraomganger.

Siste store hinder

Veien til kvartfinalen har vist seg å være en tur i parken for Barcelona, som før kvartfinalen stod med 21-0 i målforskjell etter dobbeltoppgjør mot Huesca og Elche. Atlético på sin side var også heldige i sin første runde, da de trakk L’Hospitalitet, som de slo 5-2 sammenlagt. Forrige runde derimot gikk de ut mot selveste Real Madrid, som de overkom 4-2 sammenlagt. Spesielt den første seieren — 2-0 hjemme på Vicente Calderón — imponerte, og Barcelona bør virkelig ta oppgjøret i morgen på alvor.
Dagens trening, og også den siste før laget drar til Madrid, tyder ihvertfall på at Enrique tar utfordringen seriøst. Den eneste B-lagspilleren som trente med førstelaget var Munir, som nærmest har vært fast inventar på A-lagstreningene i år. Mathieu trente også med laget, selv om han enda ikke har fått klarsignal til å spille kamper. Hvilke spillere Enrique til slutt tar med seg til Madrid før vi vite i morgen, rett før avreise.
Det laget som står igjen på topp i morgen går inn mot en semifinale i visshet om at de to andre storfiskene i spansk fotball er ute av dansen, og har en gylden mulighet til å bygge på sin respektive samling av sølvtøy.
Hva: Copa del Rey, kvartfinale to
Hvem: Atlético Madrid — FC Barcelona
Når: Onsdag, 28. januar 2015 kl. 21.00
Hvor: Vicente Calderón, Madrid