I morgen skal Barca ut mot Elche for tredjegang siden nyttår — denne gangen i serien.
Etter å ha slått Elche 9-0 sammenlagt over to oppgjør i Copa del Rey er Barcelona absolutte storfavoritter i morgendagens oppgjør. Med en ny tøff kamp mot Altético på onsdag er det uvisst hvordan Luis Enrique tenker angående lagoppstillingen. Trolig kan han gi spilletid til noen av midtbanespillerne — for eksempel Sergi Roberto eller Rafinha — for å hvile spillere som Rakitic og Iniesta.
Heldigvis er Luis Enrique en trener som vet å ta en kamp av gangen, for alle poeng i serien er viktige om man skal kjempe om ligatittelen mot slutten av sesongen. Nettopp bortekampen mot Elche i fjor står igjen som en av fjorårsesongens fallgruver, da Barcelona tapte ligagullet på slutten av sesongen. Elche vil også ha en helt annen giv i denne kampen sammenliknet med sist kamp, da de denne gangen ikke har 0-5 som utgangspunkt.

Atten mann på tur

Siden kampen i morgen er en tidlig bortekamp har Luis Enrique alt offentliggjort kamptroppen — noe han sjeldent gjør dagen før kamp. Spillerne som tar turen sørover er Ter Stegen, Bravo, Montoya, Piqué, Sergio, Xavi, Pedro, Iniesta, Suárez, Messi, Neymar, Rafinha, Mascherano, Bartra, Jordi Alba, Sergi Roberto, Adriano og Dani Alves.
Dermed er alle skadefrie førstelagsspillere tatt ut, med to unntak i Rakitic og Masip. På treningen før pressekonferansen jobbet Mathieu for seg selv, og virker derfor å være på skadelisten litt til.
Hva: La Liga, jornada 20
Hvem: Elche FC — FC Barcelona
Når: Lørdag, 24. januar 2015 kl. 18.00
Hvor: Martínez Valero, Elche