(FC Barcelona — Atlético Madrid 1–0): Det var lenge jevnt mellom lagene i den første kvartfinalen, men Barca trakk det lengste strået.
Denne gangen begynte det noe roligere enn sist lagene møttes. Etter tre minutter fikk Neymar testet Atléticos cupkeeper Oblak, men sloveneren fikk slått til corner. Syv minutter senere fikk Messi en noe større sjanse da han ble spilt helt fri etter flott tiki taka-spill. Dessverre måtte argentineren avslutte med høyrebeinet, noe som resulterte i et hardt skudd over mål.
Atlético hadde også sine sjanser i den første omgangen, selv om disse var av den mindre sorten. Den desidert største sjansen fikk Luis Suárez. Sjansen kom etter et nydelig lobbet gjennombrudd av Rakitic — som til tider også i kveld viste hvorfor han er hentet inn for å erstatte Xavi på sikt. Dessverre bommet Suárez fra kloss hold — en sjanse undertegnede er hundre prosent sikker på at hadde gått inn på Anfield i fjor. Likefullt endte sjansen i rekka av gode tendenser fra Suárez som ender kun i nesten. Heldigvis vet publikummet på Camp Nou at Suárez mest av alt trenger selvtillit, og begynte å rope navnet til uruguyaneren i støtte.
Stort mer enn det skjedde ikke i førsteomgang, og lagene gikk tilbake i garderoben med samme utgangspunkt som da kampen startet.

Stillingskrigen tar til

Atlético viste i førsteomgang at de hadde enda litt bedre tak på Barcelonas angrepsrekke enn hva de hadde sist lagene møttes. I andre omgang var gjestene enda mer skjerpet.
Den økte stillingskrigen førte også til at sjansene uteble, til Barcelona-spillernes til tider store frustrasjon. Lenge så det ut som et halvpresset skudd fra distanse, av Iniesta, var det eneste andre omgang ville bli husket for. Samt gule kort. At flere spillere ikke havnet i dommerens bok er mer flaks enn dyktighet — fra begge lag.
Da frustrasjonen tok til som mest var det Juanfran som begikk den største feilen. Et lavt frispark fra Messi stoppet i muren og ble klabbet rundt i sekstenmeteren til Atlético, og idet Busquets skal til å avslutte hektes han opp av Juanfran, og Barcelona ble tildelt straffe. Straffen tok selvfølgelig Messi, og selv om Oblak reddet straffen mesterlig kunne han gjøre lite med returen som datt ut i feltet, og Messi kunne enkelt sette inn sin egen retur. Til hans, og oss andre culés store lettelse.
Dermed har Barcelona et lite overtak før den andre kampen, som spilles samme tid om en uke, på Vicente Calderón.
FC Barcelona XI: ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic (Xavi, 77.), Busquets, Iniesta (Bartra, 87.) – Messi, Suárez, Neymar.