(Deportivo – FC Barcelona 0-4): Argentineren scoret hattrick og sørget for komfortabel borteseier for Barça.
Barça kjemper for tiden en hard kamp for å holde følge med serieleder Real Madrid, men i søndagens ligakamp mot Deportivo gjorde de jobben. Tre mål av Leo Messi og et selvmål sørget for en komfortabel borteseier for Luis Enriques mannskap. Dermed ligger katalanerne et poeng bak Real Madrid med en kamp mer spilt.
Katalanerne brukte ikke lang tid på å ta ledelsen på Riazor. Allerede etter knappe elleve minutter stod det 1-0 på resultattavlen, og det var Leo Messi som sørget for målet. Ivan Rakitic sendte lærkulen inn i sekstenmeteren på eksepsjonelt vis, og den traff hodet til Leo Messi. Han gjorde ingen feil i avslutningsøyeblikket og sendte ballen i en fin bue over Deportivo-keeper Fabricio.
Etter drøye halvtimen kom det neste målet, og nok en gang var det Messi som var målscorer. Det argentinske ballgeniet utnyttet litt rot i Deportivo-forsvaret og doblet Barças ledelse. Dermed kunne katalanerne ta pause med en komfortabel ledelse i La Coruña.
Messi hadde imidlertid ingen planer om å ta kvelden med det første. Etter hvilen fortsatte han å dominere, og etter en drøy time ble hattricket en realitet. 27-åringen sendte ballen i mål på praktfullt vis og gjorde kvelden enda mørkere for Deportivo.
Det stoppet imidlertid ikke der. Rundt ti minutter før kampslutt ble kvelden helsvart for hjemmelaget da Deportivo-stopper Sidnei satte ballen i eget mål på særdeles uheldig vis. Dermed kunne Barça forlate La Coruña med alle tre poengene og en komfortabel 4-0-seier.

DEPORTIVO LA CORUÑA – FC BARCELONA 0-4

0-1: Leo Messi (min 11)
0-2: Leo Messi (min 33)
0-3: Leo Messi (min 57)
0-4: Sidnei (min 83)
DEPORTIVO LA CORUÑA (4-2-3-1): Fabricio, Juanfran, Lopo, Sidnei, Luisinho, Alex Bergantiños, Juan Domínguez, Medunjanin, Cavaleiro, Cuenca, Oriol Riera.
FC BARCELONA (4-3-3): Bravo, Jordi Alba, Piqué, Mascherano, Alves, Rakitic, Iniesta, Busquets, Neymar, Luis Suárez, Messi.