En sterk ligaseier mot Atlético Madrid ble fulgt opp med en ny solid seier mot Elche i cupen. Deportivo La Coruña var neste lag som skulle få unngjelde. Her er vurderingene:
Bravo (7): Bravo kunne med null baklengs i kveld sette rekord i færrest antall baklengs på første halvdel av sesongen. Hadde full kontroll på det lille Deportivo skapte, og gjør en ny solid kamp. Blir vanskelig for ter Stegen å tilegne seg mer spilletid i serien om dette fortsetter.
Alves (6): Alves var tidvis god mot Atl.Madrid sist, og fortsetter med en ny solid kamp i kveld. Ingen fantastiske involveringer, men han slår heller ingen hodeløse innlegg eller grove feilpasninger. God kontroll hjemover og gjør jobben sin fint. Får et feilaktig gult kort like før slutt.
Piqué (3): Piqué hadde en glimrende kamp sist, men er tilbake i det tullete og farlige hjørnet i dag, med altfor mange elendige involveringer. Holder på å gi bort flere store målsjanser og er for sent ute i omtrent alle dueller. Virker slapp, arrogant og nonchalant, noe som absolutt ikke tilgis selv om laget har god kontroll på kampen.
Mascherano (6): Skulle kanskje spilt DM i kveld, med tanke på hvor elendig Busquets var. Løser sin stopperrolle som han pleier, altså med stor intensitet og uten store feil. Var nok viktig å ha en terrier og et rivjern som Mascherano der bak når makkeren har hodet et annet sted.
Alba (6): Alba har slitt med en formdupp den siste tiden, og er fortsatt ikke tilbake i toppslag offensivt. Defensivt har han god kontroll, og han forsøker seg også fremover i banen ved flere tilfeller, med vekslende hell. En kamp på det jevne av lynbacken.
Rakitic (7): Er virkelig en fryd å se på i store deler av denne kampen, og han strør om seg med vakre pasninger som Xavi i glansdagene. Virker som om Ivan fortsatt har en del å gå på selvtillitsmessig, men spillforståelsen og linken med spissene ser ut til å ha bratt stigningskurve, og takk for det. Veldig viktig at Kroaten tar ansvar på midten nå som både Iniesta og Busquets ser tafatte og iniativløse ut, og kanskje kan Rakitic også få orden på langskuddene og selvtilliten foran mål?
Busquets (3): Busquets sin rolle i dette Barcelona-laget må egentlig granskes på et dypere plan for å kunne forstå viktigheten av å være «usynlig» slik blekkspruten fra Badia ofte er. Det viser seg gang på gang at de kampene hvor Busquets er tilnærmet transparent, er også da han spiller best. I dag var ingen slik dag dessverre. Undertegnede så veldig mye til Busquets utpå der, og omtrent utelukkende med negativt fortegn. Nonchalant som Piqué, svake pasninger, håpløse valg, treg i forflytningen, lat og «giddalaus» holdning og flere håpløse taklingsforsøk gjør at denne prestasjonen helst bør vaskes bort fra minnet i dusjen etter kamp. Ja det er strengt, men så vet vi også hva han kan når han gidder.
Iniesta (4): Iniesta sin formkurve er det vanskelig å se seg klok på, men den er dessverre ikke like erigert som vi kanskje håper. De geniale tofotsdragningene, vektforflytningen, kroppsfintene og éntouch-pasningene uteblir, og Iniesta ender oftest med å spille på det trygge fremfor å skape noe kreativt. Heldigvis har han Neymar ved sin side som kreativ inspirasjon. Iniesta er oftere å se bak Alba i banen, i en dypere rolle en vi er vant med, og kanskje er dette et bevist valg av Lucho for å benytte seg av geniets blikk for spillet i det defensive arbeidet?
Suarez (5): Suarez er som vanlig ivrig, hardtkjempende og en skikkelig linselus i første omgang. Han er overalt i banen, og involvert i omtrent alt av angrep, men touchen, selvtilliten og flyten er totalt borte. Hadde Suarez hatt flyt og finesse som vi vet han kan, hadde også Barcelona ledet med 6-7 mål til pause, men den gang ei. Uruguayaneren får + for innsatsen og viljen, men også mye trekk for utførelsen. Mangler fortsatt et skikkelig hat-trick for at alt skal løsne.
Messi (9-BB): Trollmannen Lionel virket å ha fått kabelstartet skrotten på ny i oppgjøret mot Atl.Madrid sist serierunde, og hadde en energi vi virkelig har savnet det siste året. I kveld var han tilbake i samme herlige humør, leken med ball, og intens i jobbingen uten ball. Ikke bare scorer Messi 2 vakre mål før pause, han er også arkitekten bak det aller meste som skjer på motstanders halvdel, og som vanlig spiller han lagkameratene sine gode. Skulle hatt 2-3 målpoeng til før pause, men sløve avslutninger og gode redninger sørget for «kun» to før hvilen. Etter pause er den for tiden smilende Argentineren igjen aktiv, og terroriserer Deportivo-forsvaret så man nesten ser de grå hårene komme krypende. 3-0, Messis 30. hat-trick i Barcelona-trøye og game over. Det er trolig ikke å dra det for langt å tilskrive Messi æren for Deportivos selvmål til 4-0 like etter, fordi hans uttallige dribleraid trolig har frarøvet hjemmespillerne sans, samling og retningssans. Vipper mellom 9 og 10 i kveld vår kjære Messi, men faller ned på 9 hovedsaklig grunnet motstanders nivå for kvelden.
Neymar (8): Neymar kan trylle gåsehud på komatøse pasienter med sine dribleraid. Youtube-spilleren lever virkelig opp til sitt kallenavn i første omgang, hvor han bokstavelig talt lurer Deportivo-spillere på rassballene gang etter gang. Den siste rosinen i pølsa mangler dessverre for Neymar, og han må forlate gressmatta uten scoring, men vel vitende om at han nok en gang har prestert på skyhøyt nivå.
Innbyttere:
Bartra (6): Kommer inn for en elendig Busquets etter drøye timen spilt, og sender Mascherano frem på DM. Inntar stopperplassen med Piqué som makker, og hever både makkerens prestasjoner og egne på sin halvtime på gressmatta.
Rafinha (6): Byttes inn for en svak Iniesta etter 66 minutter, og klarer seg fint på en midtbane som har fullstendig kontroll på kampen. Bør kanskje starte neste kamp i stedet for El Ilusionista?
Pedro (5): Kommer inn for Neymar ca tjue minutter før full tid, og rekker ikke sette noe særlig preg på kampen. Løper mye og virker generelt å ha bedre selvtillit enn på lenge. Kunne trolig trengt mer tid på å imponere, noe han også kanskje får med tanke på Suarez svake form.