Etter en overbevisende 5-0 seier hjemme mot Elche i cupen, var det et mye vassere Atlético-lag som møtte Barcelona på Camp Nou til ligakamp. Her er vurderingene:
Bravo (6): Kunne trolig spilt første omgang med boksehansker uten å slippe inn mål, med har som vanlig god kontroll med beina. Rolig og trygg også i andre omgang, men slipper inn en redusering på en god straffe av Mandzukic.
Alves (6): Helt tydelig en spiller i stigende form, selv om det neppe skulle mye til. Er frisk første omgang på høyreback, med flere gode raid, og jobber også brukbart hjemover.
Piqué (8): Piqué står frem som kapteinsverdig materiale i et fyrverkeri av en førsteomgang, og tar Busquets i nakkeskinnet da situasjonen fort kunne eskalert til flere gule kort. Spiller meget godt defensivt og får Atlético til å se ut som et middels 2. divisjonslag offensivt i første omgang.
Mascherano (7): I likhet med stoppermakker Piqué har han meget lite å gjøre i første omgang, og har stålkontroll på det som kommer. Sterk og kontant i dueller og er nettopp den terrieren han må være i slike kamper.
Alba (7): Jordi er tilbake med turboen på, og godt er det. Har mange fine offensive involveringer i første omgang, og har flere returløp det virkelig lukter svidd av. God kontroll hele kampen.
Rakitic (6): Er kanskje Barcelonas svakeste i en ellers kruttsterk første omgang. Mye slurv, virker usikker og blottet for selvtillit. Minner om en gutt fra gata som får leke med de store, og det er synd da vi vet hvilke kvaliteter som bor i Kroaten. Spiller seg gradvis opp i karakter, og inn i kampen. Bidrar sterkt til Messis 3-1 scoring på tampen, like før han byttes ut til fordel for Rafinha.
Busquets (8): Busquets virker i hvert fall å ha rett tenningsnivå til en kamp av dette kaliberet, og hadde muligens revet ut strupen på Mandzukic om ikke Piqué gikk imellom. Spiller en meget god første omgang, og har stort sett stålkontroll på midtbanen, spesielt på venstresiden i samspill med Iniesta.
Iniesta (7): Spiller en ny finfin kamp for Barcelona, uten å komme i nærheten av eget maksnivå. Har trolig fått beskjed om å ta flere defensive løp, og orker trolig ikke å kjøre på med like stort trykk i angrepsfasene på grunn av dette. Godkjent kamp av El Ilusionista. Går fra en 5’er til en svak 7’er utover i andre omgang med flere viktige involveringer og dragninger i trange situasjoner.
Suarez (8): Meget ivrig i første omgang, og tegner seg både for assist (med «gullsnoppen»?) og scoring før lagene tar pause. Har en rekke glimrende involveringer og blir ranet for en assist da Neymar bommer på nærmest åpent mål. Meget god kamp av Suarez, som trolig bare vil bli bedre og bedre.
Messi (9-BB): Messi har blitt kritisert for å virke slapp og uinspirert i enkelte kamper, men i kveld var han virkelig PÅ. Ivrig etter å få ball, hissig i gjenvinningsfasen, elegant fremover, og utrolig farlig hver eneste gang han har ballen. Er tredje sist på 1-0 og skaper hele 2-0 målet som Suarez får servert på sølvfat. Noe omdiskutert assist siden ballen trolig var innom Messis arm, men alt i alt et meget fortjent resultat til pause. Veldig uheldig som skaffer Atlético straffespark på nyttårssalg, noe som gir bortelaget troen på poeng i en kamp de egentlig ble utspilt. Kommer «selvsagt» på scoringslisten og punkterer kampen med sin 3-1 scoring like før slutt, fra halvt liggende posisjon. Kampens beste, og faktisk også mest aggressive spiller.
Neymar (9): Ny frisk kamp av Neymar, som både sliter ut motstandere, scorer mål, dribler og spiller andre fri. Irriterer på seg Atléticos forsvarsspillere og takles stygt flere ganger. Skulle pådratt bortelaget rødt kort, men dommer hadde trolig tatt sine bestemors linser i kveld. Mr. driblefot er ofte i klinsj med motspillere mot slutten av kampen, og bør kanskje unngå å gå i feil dusj etter kampen.
Rafinha: Kommer inn for Rakitic like før slutt, men alt for liten tid til å bidra stort.
Pedro: Kommer inn for Suarez på overtid.