Det står om mer enn Copa del Rey når Barca møter Elche i morgen.
Den siste uka har vært dramatisk for alle som følger klubben. Først kom presset fra klubbens medlemmer om å fremskynde presidentvalget et år, og avholde dette til sommeren. Så kom meldingen om at Zubizarreta er sparket, og at Puyol trekker seg fra sin stilling i det sportslige apparatet. Deretter har det ballet på seg.
De siste dagene har det versert en rekke rykter rund klubben. Det er skildret en isfront mellom Luis Enrique og flere av spillerne i klubben — med Messi i spissen. Verdens beste fotballspiller har også gjort sitt for å helle vann på mølla ved å først like Chelsea FC, Thibaut Courtois og Felipe Luis på sin Instagram-profil, for å så stå over mandagens åpne trening. Derfor sier de nyeste ryktene rundt klubben at en hardt presset Bartomeu skal ha gitt Luis Enrique to kamper på å rydde opp i ting. Hvorvidt det holder å kun vinne disse kampene, eller hvor mye annen opprydding Enrique må gjøre vites ikke, men pressekonferansen etterpå vil nok gi noen indikasjoner på hva som skjer fremover. (Det kommer en egen artikkel etter pressekonferansen, så oppdatering på saken skjer utenfor denne artikkelen.)
Det er uansett ikke tvil om at det er et hardt presset Barca som skal spille cupfotball i morgen, og at resultatet kan ha innvirkning på mer enn lagets vinnersjanser i turneringen.

Barca soleklare favoritter

Barcelona er så og si alltid favoritter hjemme på Camp Nou, og morgendagens kamp er intet unntak. Sist lagene møtes var faktisk åpningsrunden av årets La Liga, og Barcelona vant oppgjøret 3-0. Også i fjor vant Barcelona — da 4-0 — men Elche viste seg vanskeligere å hanskes med på hjemmebane, og klarte å kare seg til 0-0 i Alicante, mot et da seriejagende Barcelona-lag.
For å komme seg til åttendelsfinalene slo Elche tilslutt Valladolid 1-0 sammenlagt, etter en tidlig scoring av Adrian på hjemmebane i det andre oppgjøret. Heller ikke i La Liga har Elche spredt frykt, og ligger helt sist med kun elleve poeng på 17 kamper.
Det er derfor gode muligheter for Barcelona å nærmest sikre seg avansement i morgen, før returoppgjøret neste torsdag — dersom laget virkelig vil. Skulle de gjøre det vil de ta seg videre i visshet om at enten Real eller Atlético er ute, da de møter hverandre i en av de andre åttendelsfinalene.
Hvem: FC Barcelona vs. Elche FC
Hva: Copa del Rey
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Torsdag 8. januar 2015, kl: 22:00
Foto: FCBarcelona.com