Etter en trygg 4-0 seier på bortebane var det få som levnet lille Huesca de store sjansene før returoppgjøret på Camp Nou. Her er vurderingene:
Masip (5): Var aldri borti ballen med hanskene i første omgang, til tross for stolpeskuddet, men hadde god kontroll med beina. Rolig også i andre omgang, og virker absolutt trygg, og som en meget god tredjekeeper. Slipper inn et bittert cornermål like før slutt, og virker litt skuffet over det.
Montoya (7): Spiller en frisk første omgang på høyreback, med flere gode raid, innlegg, målgivende og flotte pasninger. Blir dyttet over på venstreback i andre omgang og presterer like godt der. Ivrig på å vise seg frem, og hvem kan vel ikke forstå det etter behandlingen han har fått?
Mascherano (6): Mascheranos tohundrede kamp i Barcelona-trøye, og som vanlig er han solid. Blir neppe gjennomsvett ettersom Barcelona styrer kampen så til de grader, men har flere gode involveringer enn svake, uten å måtte ta ut sitt beste.
Bartra (7): I likhet med stoppermakker Mascherano har han meget lite å gjøre, og kunne trolig spart seg deodorant i kveld. Presterer dog godt i alle dueller og følger opp det fine spillet fra sist kamp. Har også noen raid som minner om Piqué i glansdagene, og publikum elsker det.
Adriano (7): Adriano spiller gjerne back på begge sider, og har heller ingen problemer med å bekle vingroller på venstre eller høyre side. Får en flott hyllest av publikum da spillerne går til pause, og svarer med en flott scoring i andre omgang. God kamp av multitaskeren.
Samper (6): Klarer å kopiere Busquets på flere måter. Han er både tidvis usynlig, men har samtidig et lavt tyngdepunkt, god ballkontroll og et flott blikk for spillet. En fremtidig storspiller Barcelona har i ungdomsrekkene.
Iniesta (7): Riktignok er motstanden betydelig svakere enn sist, men Iniesta virker å ha stigende form, og det er flott. Flere meget gode pasninger, og en flott scoring i første omgang. Byttes ut i pausen for å hindre skader.
Sergi Roberto (7): Spiller en meget god kamp for Barcelona, og i likhet med Rafinha ser han meget spennende ut mtp. mer spilletid.
Pedro (9): Spiller rett og slett en meget klinisk førsteomgang, og smeller inn sitt tredje hat-trick i Barcelona-trøye, på omtrent like mange sjanser. Løpsvillig, konstant trussel og rolig i avslutningsøyeblikkene. Da ser det brått lysere ut for Pedro, og vi håper selvtilliten vokser i takt med målene.
Rafinha (9-BB): Iniesta og Xavi har begge blitt kalt hovmestere, og med god grunn. Men i kveld var det Rafinha som vartet opp og serverte i stor stil. Flere nydelig assists, storspill fra begynnelse til slutt og noen vakre dragninger. Å bli kåret til banens beste i kveld er meget sterkt, og meget fortjent.
Munir (6): Spilte en absolutt godkjent kamp i kveld, og har flere glimrende involveringer, blant annet det nydelige innlegget til Pedros scoring. Målgivende pasninger, driblinger og oppofrende spill, og det eneste som manglet var en scoring. God kamp av Munir.
Innbyttere:
Douglas (5): Kommer inn for Iniesta i pausen, og spiller på det trygge og jevne. Vanskelig å spille svakt i en kamp Barcelona dominerer så enormt, men klarer heller ikke å skinne verken fremover eller bakover.
Sandro (7): Den sterke spissen kommer inn for Pedro i pausen, og har flere gode sjanser utover i omgangen. Noterer seg for en flott scoring i det som blir Barcelonas største seier på lenge. Godt innhopp og fin kamp av unggutten.
Adama (7): Adama Traoré ble regelrett ropt ut på gressmatta av både publikum og på sosiale medier, og skuffet ingen da han fikk drøye tjue minutter på Camp Nou i sin cup-debut. En fantastisk scoring hvor han viser både fart, teknikk, styrke og glimrende overblikk som kulminerer i en iskald avslutning alene med keeper. Meget spennende unggutt vi håper å få se mye mer til på A-laget fremover.