(Barcelona – Espanyol 5-1): Barcelona vant komfortabelt hjemme mot byrivalen.
Mange forventet et tent Barcelona på Camp Nou i ettermiddag, da Derbi Barceloni ble spilt. Men som man sier, man skal ikke ta seieren på forskudd. Tross sluttsifrene gjorde Espanyol det de kunne for å gjøre livet surt for Barcelona.
Det hele begynte med en duell på midtbanen mellom Busquets og Sergio Garcia. Garcia virker å ta Busquets, men spillet får fortsette, og Garcia får skape en to-mot-to situasjon. En nølende Piqué lar Garcia komme helt til sekstenmeteren og skyte i mål. Et nølende Barcelona-forsvar står måpende tilbake å ber om frispark.
Barcelona forsøkte å presse på for utlikning, men slet med å få hull på byllen. Nærmest var Messi med et frispark fra rundt 20 meter, men tverrleggeren stoppet hva som hadde vært en kremscoring.
Men Messi var ikke ferdig for kvelden — langt ifra. Rett før pause blir Messi spilt frem med en tversoverpasning av Xavi. Argentineren vender først av en motspiller før han med ekstrem presisjon skrur ballen knallhardt forbi Casilla, og ned i nederste hjørne. Scoringen ble det siste som skjedde i den første omgangen, og gjorde nok definitivt pausepraten enklere for Luis Enrique.

Et skjerpet Barcelona i andre omgang

Om det var pausepraten til Enrique eller om det var målet til Messi vites ikke, men Barcelona kom ut til den andre omgangen i et forrykende tempo. Neymar starter det hele med å forsere nedover Espanyols banehalvdel, før han finner Suárez men en stikker. Suárez løfter blikket og lobber igjennom Messi, som etter et noe dårlig touch får inn en luke på en motspiller, før han dunker inn sin andre scoring for kvelden. Et virkelig godt angrep fra de tre musketerene på topp.
Kort tid etter var hele den gode førsteomgangen til Espanyol revet vekk under føttene deres. Kun åtte minutter inn i andre omgang har ikke Barcelona bare snudd kampen, de har også doblet ledelsen. Den æren var det Piqué som fikk da han raget høyest på en corner og stanget inn 3-1.

Vondt blir verre for Espanyol

Etter målet til Piqué var det tid for å rotere på mannskapet. Først ut var Rakitić, som ble erstattet av en Iniesta som trolig fikk sin oppvarming før PSG-kampen på onsdag. Deretter måtte sommerens storsignering Suárez vike plass til Pedro, og dermed gå nok en La Liga-kamp uten scoring.
Og det Suárez ikke klarte, klarte Pedro. Scoringen kom etter en vakker gjennombruddspasning fra Jordi Alba, og alene med keeper gjorde Pedro ingen feil, og satte inn sitt andre ligamål for sesongen.
Barcelona var dog ikke ferdig med det, og hvem andre enn Messi fikk æren av å sette punktum for kampen, og score enda et hat-trick. Målet kom etter en rekke fine kombinasjoner fra Barcelona-laget, før Messi satt fart fremover, spilte vegg med Pedro, og kontrollerte inn 5-1.
Dermed overbeviste Barcelona — tross en treg start — før den viktige kampen om gruppeseieren i Champions League. Den spilles førstkommende onsdag, 20:45, på Camp Nou.
FC Barcelona XI:
Bravo, Alba, Mascherano, Piqué, Alves – Busquets, Xavi, Rakitić (Iniesta, 64) – Neymar, Suárez (Pedro, 71.), Messi.
Mål:
0-1 Garcia, 15.
1-1 Messi, 45.
2-1 Messi, 50.
3-1 Piqué, 53.
4-1 Pedro, 77.
5-1 Messi, 81.
Foto: FCBarcelona.com