(Huesca – Barcelona 0-4) Barcelona vant oppskriftsmessig i sin første cupkamp.
Barcelona fikk en enkel motstand i cupens tredje runde — runden hvor lagene som spiller Europacup kommer inn i turneringen. Tross lovord om motstanderen på gårsdagens pressekonferanse var det tydelig at Enrique forventet en enkel kamp. Bravo, Pique, Alves, Alba, Mascheranso, Busquets, Xavi, Messi, Neymar og Suarez var alle blant de som ble værende i Catalonia.
En som derimot fikk starte var Douglas, som kun spilte sin andre kamp for Barca, etter overgangen i sommer. Også b-lagsspillerne Samper og Munir startet kampen. Selv om hjemmelaget yppet seg hadde Barcelona hele tiden kontroll på kampen.
Kampens første mål kom etter tolv minutters spill. Barcelona ble tildelt et frispark fra ca tjue meter, og Ivan Rakitić satt ballen vakkert i lengste hjørne. Rakitić hadde forøvrig et frispark forsøk til i løpet av første omgang som smalt i stolpen, fra rundt 18 meter, men det ble ikke mål, selv om Munir fikk en gigantisk sjanse på returen.
Kun få minutter senere doblet de — for kvelden — gulkledde ledelsen. Målet kom på typisk Barcelona-vis, og etter flere kombinasjoner fikk Don Andres æren av å sette ballen kontant i nota.
Barcelonas tredje for kvelden kom etter 39 minutters spill. Pedro tar en kort corner, og får etterhvert ballen tilbake på hjørnet av 16-meteren. Kanarifuglen følger opp med å vende fint bort en forsvarer før han banker ballen i nærmeste hjørne. Dermed ledet Barcelona 3-0 til pausen, i det første av to oppgjør.

Kontrollert andreomgang

Andreomgangen bar preg av et Barcelona-lag som ønsket å kontrollere inn et godt utgangspunkt på bortebane, og hadde ikke samme intensistet som den første. Andreomgangs store høydepunkt var da unggutten Edgar Ié kom inn til sin offisielle førstelagsdebut, da han erstattet Mathieu. Han kom inn sammen med Sergi Roberto som erstattet Rakitić.
Kveldens siste mål ble scoret etter 71 minutter, da Rafinha satt ballen noe heldig i mål, via en motspiller. På tampen kom også Snadro inn for en uheldig Munir, som hadde flere sjanser til å tegne seg på scoringslisten.
Dermed har Barca et veldig godt utgangspunkt før returoppgjøret på Camp Nou.