I dag begynner årets cupeventyr for FC Barcelona, når laget reiser til Huesca.
Barcelona har hatt liten tid til å nyte søndagens sliteseier mot Valencia, da laget i dag skal ta fatt på årets første cupkamp. Laget reiser i dag til Huesca for å bryne seg på laget fra den tredje høyeste divisjonen.
I går skal alle skadefrie førstelagsspillere ha trent som normalt, inkludert Mathieu, som mistet mandagens trening grunnet et virus. B-lagsspillerne Sandro, Munir Edgar Ié og Samper trente også med førstelaget, og trener Luis Enrique åpnet for å ta med seg noen av de yngre spillerne til Huesca.

— Dette er en god mulighet til å få se spillere som ikke har spilt så mye i det siste. Om jeg skulle tatt utgangspunkt i treningsøktene hadde alle spillerne fått starte.

Det er helt tydelig at Enrique har full tillit til spillerne sine, uansett hvem som skulle starte i kveld.

Respekterer motstanderen

En annen ting som var tydelig på gårsdagens pressekonferanse var at Enrique respekterer kveldens motstander, tross at Huesca ligger to divisjoner lavere i ligasystemet.

— Huesca toppet sin gruppe i Segunda B frem til forrige uke. Med trener Trevent har laget vist at de kan ta inintiativet i kamper. De vil være veldig motivert av å spille mot Barca, og vi må derfor spille med full intensitet.

Enrique hadde også en klar melding til alle som anser cupen som lite viktig.

— Copa del Rey er et viktig mål for oss, og vi ønsker å komme så langt som mulig.

Etter en tung periode med blant annet tap for Real Madrid er klubben nå tilbake på vinnersporet med fem seire på rad, noe Enrique virket fornøyd med.

— Mannen i gata virker å ha tillit til meg, og det inspirerer meg. I de fem årene jeg har vært trener før jeg kom til Barca har jeg vist hvordan jeg ønsker å gjøre ting, og her har jeg fortsatt å være tro til mine prinsipper.

Fordømmer tribunevold

I tillegg til sine egne prestasjoner snakket Enrique litt om egne spillere. Spesielt to brasilianere ble nevnt i Ciutat Esportiva i går, da han sammenliknet Douglas sin situasjon med den Neymar opplevde i fjor.

— Det første året kan være vanskelig for brasilianere, men Douglas har vist at han kan bekle backrollen, og han er på vei i riktig retning. Neymar ser bedre ut i år, etter å ha bruk fjoråret på å tilpasse seg. Nå scorer han, og skaper problemer for de andre lagene.

Til slutt ønsket Enrique å ta et oppgjør med søndagens tragiske dødsfall på Manzanares, ved å kalte tribunevold for fotballens totale utrydding.
Hva: Copa del Rey
Hvor: El Alcoraz, Huesca
Når: 3. desember, kl: 22:00