En jevnspilt førsteomgang ble til noe helt annet etter pause. Og Messi, ja han tangerte målrekorden til Raúl.

Spillervurderinger:

Ter Stegen (7) – Gjør det han skal, og tar det ene skuddet som er på mål. Fantastisk med ballen i bena og er en sikker bakerste mann når Ajax presser høyt.
Dani Alves (3) – Ja, hva skal man si. Starter kampen med en forferdelig feilpasning. Fortsetter så med dårlige klareringer og er ofte ute av posisjon. Blir også ved et par anledninger brukt som rundingsbøye da Ajax hadde spillet. Hever prestasjonene etter hvilen, men får da også mindre å gjøre defensivt.
Bartra (6) – Får endelig starte, og da er det kanskje ikke så rart at han starter kampen med å være litt vel aggressiv, og etterlater seg et hull i forsvaret ved et par anledninger. Blir litt rotete sammen med sin stoppermakker, og Ajax burde vel kanskje ha scoret. Utenom dette er det ellers en grei kamp, og trenger kanskje litt mer spilletid for å luke ut de små feilene. Bra kjempet på assisten til Messi.
Mascherano (6) – Samme som hos Bartra, så blir det noen feil, som de må dele skyld på. Med ballen er Mascherano sikker, og gjør en eller god kamp. God til å bryte som vanelig. Som resten av stopperne trenger han kanskje litt kontinuitet, for å ha et godt samarbeid med sin makker. Får et ufortjent gult kort for en god takling, og holder kanskje litt tilbake på grunn av det.
Alba (9) – Stopper Ajax ved tre anledninger helt på egenhånd inne i feltet. Rydder opp da Bartra og Mascherano misser og bryter mange Ajax-pasninger og kontringer. Meget god defensiv kamp av venstrebacken, men er ikke like mye med offensivt som vi kanskje er vant med. Kunne også scort et tidlig mål.
Busquets (7) – Blekkspruten på midten gjør en god kamp, men dette kunne fort vært annerledes. Bruker noen ganger lang tid med ballen og holder på å miste den i farlig området, men kommer seg ut av situasjonene. Sikker i pasningene.
Xavi (7) – Ikke like god som vi husker han, men gjør i dag en god kamp. I førsteomgang sliter midtbanen i en periode hvor Ajax er gode, men utenom det viser Xavi god oversikt og en sikker pasningsfot. Med litt bedre presisjon kunne han raskt hatt to assist.
Rakitić (6) – Jobber utrolig mye i de første 45, og blir dratt langt ut på kanten. Må jobbe mye defensivt og er nede på høyreback ved et par anledninger. Litt rusk i pasningsspillet i starten, men utover gjør han en god jobb. Er nære scoring med et godt skudd rett før han blir byttet ut i det 79 minutt.
Suárez (5) – Touchen og steget er ikke til stedet, men det kommer nok. Bør score da han blir spilt igjennom av Messi, men avslutningen er svak. Løper mye.
Neymar (7) – Får hard medfart av van Rhijn på høyrebacken til Ajax, og nederlenderen er heldig som ikke får kort. Setter fart men det ender ikke opp i noe farlig. Spiller et par gode gjennombruddspasninger og er farlig fremover.
Messi (10 BB) – En litt treg start hvor han spiller i midten. Vinner en hodeduell og viser at han kan det og på det første målet. Blir flyttet ut på kanten etter pause, og da gjør han ingen feil. Jobber litt hjemover, hvert fall mer enn vanlig, og vinner ballen et par ganger. Scorer to mål og tangerer målrekorden til Raúl på antall mål i Champions League, og står nå på 71 mål. Kunne med litt hell scort det tredje og det fjerde også. I tillegg burde han hatt et par assist hvis medspillerne hadde vært skarpere. Fremprovoserer det røde kortet og avgjør kampen nærmest på egenhånd.
Pedro (6) – Kommer inn og får 15 minutter. Har en fin assist på det andre målet til Messi. Vil mye men er touchen sitter ikke helt, og er litt ute av det om dagen. Kanskje assisten snur trenden?
Rafinha (N/A) – For lite spilletid. Kommer inn for Rakitić i det 79. minutt.
Adriano (N/A) – Avløser Dani Alves og får de siste åtte minuttene.