FC Barcelona – Ajax 3-1: Barcelona viste i kveld at de er klare for el clásico.
Etter at lagene møttes i fjor viste Ajax seg sterke i Amsterdam, men gikk på en skikkelig smell på Camp Nou. Likefullt var det knyttet store spørsmålstegn rundt kampen i kveld, selv om Barcelona trengte tre poeng. Heldigvis gikk det som de fleste culés håpet på, da Barcelona kontrollerte kampen inn til 3-1.

Radarparet

Messi og Neymar har begge åpnet sesongen forrykende, og også i kveld viste verdensstjernene fint samarbeid. Allerede i det syvende minutt ordnet Neymar ledelse får de blårøde. Scoringen kom etter et vakkert klikk-klakk-spill av Messi og Pedro, før Messi kaldt la ballen ut til Neymar.
Er det noe Messi virkelig har vist i år så er det at han både kan gi målgivende og score selv. Det var derfor ikke noe sjokk at argentineren også tegnet seg på scoringslisten etter 23 spilte minutter. Messi så at venstreback Viergever lå ute av posisjon, og satt fart mot mål. Ballfører Iniesta får selvfølgelig med seg med seg løpet, og skyter pasningen som spiller frem Messi, som noe heldig setter ballen i mål, via keeper Cillessen.
At lagene gikk til pause med to mål i forskjell var bare tilfeldig. I løpet av første omgang hamret Pedro en ball i stolpen fra kloss hold. Like etter lurte Iniesta nesten hele Ajax-laget, før han kom alene med Cillessen. Dessverre for Iniesta ble Cillessen stående høyt, og en frekk chip fra Iniesta ble såvidt dyttet utenfor målet.

Stjernene hviles

Barcelona var ikke tannløse i andre omgang heller, selv om cruise-modus ble satt på. Farligst frempå var Messi, som midtveis i andre omgang plukket opp en løs ball i feltet, før han vartet opp med en tofotsfinte ut av en annen verden. Dessverre for Messi gikk ballen såvidt til side for mål.
At det nærmer seg el clásico vises, for i tur og orden ble Barcelonas kanskje aller beste spillere i kveld tatt av. Først måtte Neymar vike plass for Sandro. Messi viste i helgen at han ikke er glad å bli byttet av. I dag ble han vist liten nåde, og også han måtte tusle av banen — til fordel for Munir. Ikke lenge etter ble også Iniesta tatt av banen, og Rafinha fikk noen sårt trengte minutter.

Ajax yppet seg på slutten

Etter de tre byttene så Ajax sitt snitt til å stjele med seg noen poeng. Dessverre for nederlenderne kom nok reduseringen litt for sent. To minutter før full tid satt innbytter El Ghazi inn 2-1. Men Ajax klarte aldri å gjøre det helt farlig på overtid, og i stedet økte innbytter Sandro til 3-1, og satt punktum for kvelden.
Med det virker Barcelona å være i rute til el clásico på lørdag. Hold deg fast, spillervurderingene blir snart publisert i en egen artikkel.