(PSG – FC Barcelona 3-2): Storoppgjøret i Paris stod til forventningene, selv om poengene uteble.
Gruppespillets vanskeligste kamp ble i kveld spilt borte mot PSG. Franskmennene følte nok at de hadde noe å revansjere etter kvartfinaletapet i 2013, og gikk tente til storoppgjøret.
Og det var hjemmelaget som skulle komme best i gang. David Luiz var lenge ryktet til Barcelona i sommer, men PSG snappet spilleren opp for en gigantsum. Hva er vel da mer passende enn at nettopp han påfører Barcelona sitt første baklengsmål for sesongen? Etter ti minutter blir Luiz liggende igjen oppe i angrep, og mottar et innlegg fra Lucas. Mascherano virker å være godt oppe i situasjonen, men blir for passiv, og David Luiz gir vertene ledelsen.
Barcelona skulle ikke bruke lang tid på å komme tilbake til hektene. Det begynte med en god vending av spillet av Mascherano, og deretter gikk det fort fremover på en-touch. Neymar spiller frem Messi, som kombinerer med Iniesta, før han smeller ballen inn bak Sirigu. Målet var forøvrig Barcelonas 500. i Champions League, og dermed har Messi igjen satt en milepæl for Barcelona.

Barcelona spiller pent, Paris spiller effektivt

Etter målene var Barcelona inne i en god periode. Selv om PSG til tider også viste at de kan spille pen fotball var det utvilsom Barcelona som styrte kampen mest. Derfor føler nok de fleste cúles at det var mot spillet da PSG på nytt tok ledelsen. Tre minutter før pause får hjemmelaget en corner, som blir slått langt bak i feltet. Der står Rakitic å ser på ball, og lar 165 cm høye Veratti upresset sette ballen i mål. Ter Stegen på sin side har allerede spilt seg ut, etter å ha vært ute i feltet og konstantert at corneren var for høy.
Verre ble det da PSG startet andre omgang slik de startet den første. Tempoet i spillet dras ned da Motta er nede og tar telling. Da italieneren reiser seg er ikke Barca med på hjemmelagets temposkift, og Iniesta og Alba lar van der Wiel upresset finne Matuidi i feltet, som setter ballen mellom benene på en uheldig ter Stegen.

Barcelona slår tilbake – igjen

Under to minutter senere har Barcelona igjen slått tilbake. Alves slår tilsynelatende unødvendig inn i feltet, og Messi taper hodeduellen. Nedfallsfrukten havner hos Neymar som nydelig plasserer ballen helt nede i stolperoten, og gir Barcelona fornøyet håp.
Begge lag skapte flere sjanser til å avgjøre kampen begge veier, og Luis Enrique gav både Munir og Sandro sjansen til å sette sitt preg på kampen. Da ingen av lagene maktet å sette ballen i mål ble den siste halvtimens store høydepunkt at Xavi kom inn til sin 143. kamp i Champions League — noe som er rekord.
Dermed har PSG inntatt førersetet i gruppe F, med sine fire poeng.

Spillervurderinger

ter Stegen (4): Kan ikke lastes for det første målet. På PSGs andre derimot er keeperen ute på halvdistanse og gjør jobben til Veratti enkel. Viser seg som et trygt pasningsalternativ bakover, og er rolig under press. Får dessverre mye av inntrykket ødelagt av et uheldig tredjemål mellom bena.
Jordi Alba (5): Er fint med i angrep, selv om de store resultatene uteblir. Er også godt med i det oppbyggende spillet på venstre siden. Burde fulgt med bedre på 3-1, men er nære å få målet som gjør opp for feilen.
Mathieu (6): Viser igjen modent stopperspill. Er sjef i lufta, og viser god rutine og stopper PSG gang på gang. Kan ikke lastes for noen av baklengsmålene
Mascherano (5): Veldig passiv i duellen med David Luiz, som fører til en tidlig ledelse for vertene. Har derimot flere viktige taklinger, og løser jobben som stopper godt — med unntak av målet.
Alves (4): Løper mye, og er med både fremover og bakover. Slår igjen for mange halvhjertede innlegg, selv om et av de fører til 3-2. Er også på etterskudd da Matuidi parkerer brassen.
Busquets (7): Spiller seg ut på små flater, slik han har en vane for. Vinner tilbake ballen gjentatte ganger, og bidrar med stoisk ro på midten, noe som smitter over på medspillerne.
Iniesta (7): I kveld var Iniesta i det lekne hjørnet, og leker aller best med Messi og Busquets. Setter Messi opp på den vanvittige utlikningen i første omgang. Er ellers flink til å spille seg selv ut av vanskeligheter, og motspillerne frem til sjanser.
Rakitic (4): Blir veldig opptatt av ball i duellen med Veratti, og lar italieneren få avslutte upresset. Fremover er tendensene bedre, og Rakitic viser seg atrålende i gjenvinningsfasen, og er flink til å gjøre seg spillbar og holder ballen i laget. Er dog ikke like skapende som han kan være, og blir byttet ut med Xavi.
Pedro (3): Kveldens kamp blir dessverre en typisk kamp for Pedro. Viser engasjement og jobber mye, men klarer ikke skape de store sjansene, og er ei heller involvert i målene til Barcelona. Blir derfor byttet ut til fordel for Munir.
Neymar (8-BB): Er involvert i det meste i kveld, Neymar. Setter først opp Messi i angrepet som etterhvert fører til 1-1. Deretter tenner han håpet med en vakker scoring til 3-2. Utfyller kantrollen sin perfekt i dag, kombinerer ofte med Messi og Iniesta, og viser at han virkelig har funnet seg til rette i Barca.
Messi (8): Viser på nytt hvorfor han fremdeles blir sett på som Barcelonas viktigste spiller. Er involvert i det oppbyggende spillet, drar av PSG-spillere gang på gang, og scorer et viktig utlikningsmål. Kun Neymar som er bedre i kveld.
Innbyttere
Munir (6): Kommer inn i midten an andre omgang og skaper sjanser for både seg selv og andre. Kun en stolpebredde unna å sikre Barcelona poeng i kampen.
Xavi (6): Kommer inn og bidrar med ro, pasningsikkerhet, og tar kontroll over tempoet i kampen i en viktig fase av kampen.
Sandro (N/A): Får for lite spilletid til å utmerke seg.