Så langt har det aller meste gått på skinner for Barça både resultat- og spillmessig i hjemlig liga, men Xavi og co. er utvilsomt mentalt preget av å (nok en gang) være på fallittens rand i Champions League-sammenheng. Hvordan skal man da angripe et selvsikkert Real Madrid i deres egen bakgård?

Forrige gang lagene møttes på Estadio Santiago Bernabéu, for ganske nøyaktig syv måneder siden, ble Los Blancos som kjent fullstendig tatt på sengen av et heltent Barça-lag. Barcelona spilte ball i hatt med vertene så godt som hele kampen, som må sies å ha vært heldig med at sluttresultatet «kun» ble 0–4 (!).

Men det kan dessverre vanskelig tenkes at Carlo Ancelotti og hans mannskap ikke har tatt betydelig lærdom fra denne ydmykelsen. Det må også nevnes at Real Madrid den gang manglet sin talisman Karim Benzema, som gjorde dem ugjenkjennelig offensivt. I tillegg er de siden den gang vesentlig styrket på midtbanen i form av Aurélien Tchouaméni. Xavi må med andre ord pønske ut en fersk kampplan til søndagens kamp, noe han naturligvis er fullt klar over. Men hva den bør være, er så godt som umulig å fastslå. Tiden vil vise om Xavi også denne gangen lykkes med planen på Santiago Bernabéu.

Nøkkelen til suksess: å få forsvarskabalen til å gå opp (?)

Barça har for det meste vært svært sterke defensivt så langt denne sesongen, men mot Bayern München borte og Inter Milan hjemme slo forsvaret fullstendig sprekker på flere kritiske tidspunkt, noe som viste seg å bli skjebnesvangert. De siste ukene har Xavi, som følge av skader på flere sentrale forsvarsspillere, forsøkt en rekke ulike forsvarskonstellasjoner – med varierende hell.

Til helgens kamp er heldigvis Jules Kounde omsider blitt friskmeldt av klubbens medisinske apparat, og mye tilsier at han går rett inn i startelleveren. Som han allerede har vist denne sesongen, er Kounde også en meget habil høyreback.

Det kan dermed tenkes at Xavi plasserer ham på høyreback også på søndag for å demme opp for trusselen fra atletiske Vinícius Júnior, på samme måte som Araújo ble benyttet i det nevnte 0–4-oppgjøret tidligere i år. I så fall står Piqué, Garcia og muligens Alonso igjen som alternativer på stopperplass. Men det er vanskelig å se for seg at Xavi setter sin lit til førstnevnte etter midtukens mildt sagt elendige opptreden. En annen mulighet er derfor at Kounde starter som midtstopper, og at enten Balde eller Roberto starter som høyreback. Likevel er nok sistnevne så godt som utelukket grunnet manglende fart.

Dersom undertegnende skulle ha satt penger på Xavis valg av oppstilling, ville det nok blitt (fra høyreback til venstreback) Balde – Kounde – Garcia – Alonso.

Frenkie inn i startelleveren?

Noe annet det er knyttet til spenning til, er om Frenkie får tillit fra start. Etter et lite skadeavbrekk gjorde han et meget godt innhopp mot Inter Milan i midtuken. I tillegg kan det sies at han spilte en av sine beste kamper i Barça-drakt i 0–4-oppgjøret tidligere i år. Det er dermed gode grunner til at han bør starte søndagens kamp, men det gjenstår å se om Xavi mener det samme. Kan det være at han overrasker og starter nederlenderen som stopper sammen med Garcia? Tiden vil vise.

Hva er dine tanker før morgendagens kamp?