På søndag sparkes endelig verdens største klubbderby i gang for første gang denne sesongen. Scenen er satt til Santiago Bernabeu og kampen kunne knapt vært viktigere for Barcelona. I denne saken tar vi for oss inngangen begge lagene har til kampen, med et hovedfokus på de nyligste interne oppgjørene.

De siste fem El Clásicoene

Forrige gang klubbene møttes var faktisk på USA-turneen i sommer. Da trakk Barcelona det lengste strået etter scoring fra Raphinha. Men hvis vi ser på de siste fem offesielle oppgjørene mellom de to klubbene er det relativt trist lesning for Barça-fansen. De blå og røde har bare vunnet én av disse fem kampene. Før storseieren i vår hadde nemlig Barcelona tapt 4 El Clásicoer på rad. Sånn sett kan Real Madrid gå selvsikre inn i søndagens oppgjør, men alle Barça-fans vil nok få litt ekstra tro av det som skjedde forrige gang, da Barcelona slo Real Madrid 4-0. Det oppgjøret markerte på mange måter en slutt på Madrid-dominansen i El Clásico-sammenheng, som hadde vart litt for lenge. Selv om det omtales som en taktisk bommert av Ancelotti, som i tillegg manglet Karim Benzema, er det noe Barcelona-spillerne kan finne selvtillit i. Man vinner ikke 4-0 uten å ha gjort mye rett selv.

De siste fem oppgjørene sett under ett er målforskjellen 9-7 i favør Madrid-klubben, og mens Barcelona har hatt 6 ulike målscorere i disse oppgjørene har Real Madrid hatt 9(!). Dette forteller oss om at det ofte er oppgjør hvor scoringer kan komme på litt tilfeldig vis og hvor det kan oppstå uforutsette helter. Så selv om det er naturlig å forvente Lewandowski og Benzema som målscorere skal man ikke se bort fra at også spillere med litt høyere odds som målscorere setter sitt preg på kampen med scoringer.

Gode på bortebane

Historisk sett har Barcelona hatt et ganske bra tak på Real Madrid på Santiago Bernabeu (tidvis omdøpt Santiago BernaLEO av åpenbare årsaker). I tillegg til den forrige kampen, som endte 0-4, har Barcelona en rekke storseiere på bortebane mot Real Madrid. 0-4 i 2015 og 2-6 i 2009 er bare to eksempler på dette. Selv om de 5 siste El Clásicoene er relativt dyster lesning, er de fem siste på bortebane i El Clásico-sammenheng litt lystigere lesning for Barça. Katalanerne har nemlig vunnet 3 av de 5 siste kampene i Real Madrids storstue.

Inngang til kampen

Inngangen til kampen for de to lagene er både veldig lik og vodt forskjellig. Begge står på 22 poeng i ligaen og begge spilte uavgjort i Champions League denne uken. Her stopper likhetene. Barcelona er i praksis ute av Champions League, mens Real Madrid er med for fullt. Stemningen rundt Madrid virker til å være preget av optimisme og selvsikkerhet, mens den rundt Barcelona handler om usikkerhet og underprestering.

For min del hersker det liten tvil om at Barcelona trenger denne seieren mer enn Real Madrid. Med det sagt er nok Real Madrid veldig lystne på å få et forsprang i ligaen også. Viktigheten av kampen er fort det som kan ødelegge for Barça, selv om spillet til tider var veldig bra mot Inter Milan, noe som burde gi grobunn for forsiktig optimisme.

Mine tre største øyeblikk fra de fem siste El Clásicoene

Etter snakket om de siste El Clásico-oppgjørene og inngangen på kampen tenkte jeg at det er godt å spre litt positivitet ved å ta en titt på mine tre største øyeblikk fra de fem siste El Clásicoene (Da jeg sett sammen denne listen la jeg merke til at høydepunktene kommer med store mellomrom, men det er noen godbiter der):

3. På tredjeplass finner vi Agüero sitt eneste mål for klubben. På tross av et 2-1 tap synes jeg det var kult å se en så stor spiller score for klubben i mitt hjerte.

2. Når Araujo stiger opp og stanger inn 2-0 mot Real Madrid er et helt enormt øyeblikk for en hver Barça-supporter. Gutten blør Barcelona og viser det så tydleig i feiringen. Synd at vi ikke får se han på søndag!

1. 4-0 målet til Aubameyang i oppgjøret i vår var prikken over i-en på en fantastisk kamp. En så frekk chip gjør det ekstra ydmykende, og herfra og ut i oppgjøret er det en fryd å se kampen fordi du VET at det vil ende med Barcelona-seier.

La oss håpe at vi får et par øyeblikk på søndag som kan klatre inn på listen!

Hva tenker du om inngangen til søndagens El Clásico? Del dine tanker i kommentarfeltet under!