Generasjonsskiftet er for fullt i gang om det var noen tvil.

Barcelona har gjennom tidene hatt det beryktede La Masia der flere store spillere er uteksaminert. Spillere som Xavi, Iniesta og ikke minst Lionel Messi. Så det å si at Barcelona hele tiden har hatt et rykte på seg for å utvikle talenter, og de neste store, har vært der en stund, men det som er interessant nå er Barcelona sin siste kamp mot Elche. Xavi har tydelig vist at det hjelper ikke hvilket navn på ryggen du har, eller alder i passet. Her går de han mener er best egnet til jobben frem på banen, det viste han igjen mot Elche.

Kampen sist lørdag, der stillingen ble 3-0 når dommeren blåste av, hadde Barcelona et veldig ungt lag med en gjennomsnittsalder på 22.6 år ved kampslutt. Velger man å bare regne med utespillere og ta vekk Ter Stegen (30), som var den eldste på banen når dommeren blåste av, faller man helt ned på 21.9 år.

Bruker Xavi unødvendig mange unge spillere for å vise verden at han satser på talenter?
I teorien så er ikke slike tall helt umulig å få, man kunne jo bare ha satt på alle de unge spillerne for å nå sånne tall. Men under kan man se statistikk og gjøre opp sin egen mening, for det vi faktisk ser er at de unge spillerne er fast inventar. Så har vi noen spillere som Lewandowski og Ter Stegen som begge er i trettiårene, som vil dra opp statistikken når de er på banen.

Kampen endte med fire spillere under 20 år: Gavi (18), Fati (19), Balde (18) og Pedri (19) hvorav tre av spillerne kommer fra La Masia. Inneværende sesong har ovennevnte spillere vært tilnærmet fast på laget. I andre lag ville spillere i den alderen fått pyntet på statistikken sin over spilte minutter. Fati blir fortsatt matchet forsiktig, og kommer inn på slutten av kampene. Som følge av dette har Xavi brukt de fire yngste spillerne i stallen i hele 1370 minutter i løpet av de seks første seriekampene.

Pique (35) er den eldste i troppen og opplever en sesong preget av benketilværelse, som femtevalg i midtforsvaret. Mens Sergio Busquets (34) ble hvilt, måtte Jordi Alba (33) finne seg i en plass på benken, og Roberto (30) er ute med skade. Mens spillere som Ronald Araújo (23), Eric Garica (21), Ousmane Dembélé (25), Jules Koundé (21) og Frenkie De Jong (25) er spillere vi ofte ser på banen.

Troppen og alder

Robert Lewandowski34 år
Pedri19 år
Gavi18 år
Gerard Pique35 år
Ansu Fati19 år
Memphis Depay28 år
Raphinha25 år
Ferran Torres22 år
Ousmane Dembélé25 år
Frenkie De Jong25 år
Serqio Busquets34 år
Franck Kessié25 år
Sergio Roberto30 år
Hector Bellerin27 år
Andreas Christensen26 år
Ronald Araújo23 år
Eric Garcia 21 år
Jules Kundé23 år
Jordi Alba33 år
Marcos Alonso31 år
Marc-André Ter Stegen 30 år
Iñaki Peñaa23 år

Alderen på alle i troppen

Gjennomsnittsalderen i hele troppen er på: 24,9 som også er en relativt ung tropp.

Følg oss også på Discord hvor vi fortløpende oppdaterer alt Barça-relatert og samtidig tilbyr livechat, videoinnhold og muligheter for Q & A med oss i redaksjonen: https://discord.io/blaugrana