Pablo Martín Páez Gavira har signert en ny kontrakt med Barcelona

Selv om Gavi lenge har vært fast inventar på førstelaget har han vært registrert som en ungdomsspiller og tilhører egentlig Barça Atletic. Det har vært mye spenning rundt Gavi sin nye kontrakt ettersom han har vært en ettertraktet spiller rundt om i europa der det er ryktet at Liverpool, Bayern Munich og Juventus er noen av de som har vært mest ivrig på 18-åringens signatur.

Gavis nye kontrakt med Barcelona strekker seg helt til 30. juni 2026. I La Liga er det påbudt at spillere har en utkjøpsklausul i kontrakten. Gavi går inn i rekke med Fati og Pedri som alle nå har en milliard euro i utkjøpsklausul. Gavi vil fortsatt bruke trøye nr 30 helt frem til januar ettersom de ikke har lov å registrere han som senior spiller før overgangsvinduet åpner. Da er Gavi tiltenkt trøye nr 6 som tilhørte en annen stor legende i klubben, nettopp Xavi som han ofte sammenlignes med.

Etter å vært med i pre season 2021-22 sesongen debuterte Gavi i en offisiell kamp da han kom inn i det 73. minutt mot Elche. Samme sesong ble han kalt opp av Luis Enrique for å spille for Spania i Nations League (semifinale). Dette gjorde Gavi til den yngste spilleren som noen gang har representert det spanske landslaget, og knapt et halvt år senere ble han tidenes yngste som har scoret for det spanske landslaget da han scoret mot Tsjekkia. Alt dette i en alder av 17 år.