Barça helt avhengige av tre poeng for å beholde en fordel i kampen om CL-plassene. Det skulle ikke bli lett.

FC BARCELONA 0 – 1 RAYO VALLECANO

Kampfakta
07′, 0–1 ved Álvaro García.

Kort:
Barcelona – Luuk, Dembélé, Alba, Gavi
Cadiz – Comesana, Balliu, Palazon, Trejo, Hernandez, Catana

Når man starter i hvilemodus får man som fortjent

Første omgang starter med litt rolig balltrilling av hjemmelaget uten at de skaper det store. Så plutselig spilles Rayo fri i bakrom, litt skrå vinkel, men skudd på Stegen i nærmeste hjørnet er nesten alltid mål og denne intet unntak. 0-1 og skrekkstart. Etter scoringen øker Rayo aggressiviteten ytterligere og Barça blir bare spillende på tvers. Albas skudd på utsiden av krysstanga etter 24 minutter og Ferrans suser i krysstanga og ned på strek etter 42 minutter er beholdningen fra hjemmelaget som går til pause med 0-1 og fortjent pipekonsert fra eget publikum.

Barça starter den andre omgangen nøyaktig som den første (med unntak av Lenglet inn for Dest), altså ingen taktisk endring å spore. Blir igjen løpt i senk og tatt på intensitet, fryktelig svakt og tilsynelatende nonchalant. Hjemmelaget skaper nærmest ingen verdens ting og det fremstår heller ikke som andre enn Gavi og Dembélé bryr seg. Barça pumper baller inn i boksen uten mål og mening, mens Rayo bruker tid som en tenåring i dusjen når strømprisene er som høyest. Gavi og Barça snytt for soleklar straffe like før full tid. Mange store sjanser til hjemmelaget på overtid, men de fleste avslutningene går enten i metallet eller rett på Dimitrievski i Rayoburet. Xavi får ikke karakter her, men han ville fått klink 1 på terningen. Taktisk utmanøvrert igjen. Dembélé får forøvrig en suser reddet på strek ca to uker på overtid.

Vurderingene

ter Stegen 2: Slipper som vanlig inn mål på nærmeste stolpe, veldig svakt av tyskeren. Holder på å gjøre en gigatabbe kvarteret før slutt også.

Dest 2: Slapp i markeringen på baklengsen tidlig, leverer ellers intet. Byttes av til pause og vil trolig ha afro i neste match etter den hårføneren han fikk av Xavi i pausen.

Araujo 2: Har ikke vært i like fantastisk form i det siste, ingen god kamp.

García 2: Starter slurvete i likhet med resten av Barça, bidrar lite.

Alba 2: Bedre offensivt enn defensivt, uten at det vitner om en god match.

Frenkie 2: Frenkie har vært i elendig form i det siste, fortsetter der. Tas av før timen er spilt etter en ny håpløs match.

Busquets 2: Barça spiller virkelig ikke på Busquets’ styrker i den første omgangen. Fortsetter i samme spor etter pause.

Gavi 4-BB: Eneste før pause med godkjent i boka. Jobber utrettelig og har god spatial bevissthet. Er sammen med Ousmane den eneste som gir alt utpå der. Snytt for soleklar straffe også.

Dembélé 4: Er Barças mest truende offensive skyts, men det blir veldig mye nesten, og mye surr. Er dog én av kun to hjemmelagsspillere som virkelig forsøker i kveld.

Aubameyang 2: Er nær ved å fremprovosere en tabbe av Rayo-keeper, ellers helt usynlig før pause. Byttes av etter det som må sies å være en tam affære.

Torres 2: Har et fabelaktig kremmerhus som dessverre mangler to millimeter på å gå inn, ellers lite å by på før hvilen. Tas også av samtidig som rekkemakker Auba.

Lenglet 3: Kommer inn til pause for Dest og er den beste av innbytterne.

Memphis 2: Kommer inn for en blass Ferran Torres etter ca timen spilt. Bommer elendig på blank kasse kort tid etter innhoppet. Har et brukbart skudd rett på keeper etter 79 minutter.

Nico 2: Får en drøy halvtime til fordel for Frenkie.

Luuk de Jong N/A: For lite spilletid til å vurderes, men rekker å saksesparke (hans favoritthobby) på seg gult kort.

Traoré N/A: For lite spilletid til å vurderes. Har et kjemperaid på tampen som kunne gitt utligning.