Til tross for en enorm innspurt i serien og for nettopp ha gitt erkerivalen buksevann i Madrid ser ikke ligagullet ut til å ville vike fra de helhvites ellevemeter. Xavi og co. har derimot en både reell og meget god mulighet til å skaffe seg en europa-tittel i år, som også vil gi automatisk CL-plass neste sesong, men da må Europa League vinnes. Neste hinder på veien er aggressive, tekniske og lynraske Eintracht Frankfurt som på egen hjemmebane er kapable til det meste.

Gung ho fra start

Før syv minutter var spilt hadde begge lag hatt hver sin enorme målsjanse samt flere tilløp til farligheter. Kampen startet forrykende og forsvarsfeilene florerte innledningsvis, særlig fra bortelaget som så ut til å bli tatt på senga av den enorme aggressiviteten til tyskerne. Etter 23 minutter må dessverre Piqué ut med skade og inn kommer Lenglet. Frankfurt får straffe etter snaue 40 minutter, som heldigvis dommer ombestemmer seg på etter en VAR-kikk. Omgangen ebber ut i 0-0 noe Barcelona kanskje bør være mest fornøyde med. Svak, skuffende og kanskje aller mest noe nonchalant omgang av katalanerne etter det som har vært et imponerende knippe matcher den siste tiden.

Kaos i pølseland

Etter en til de grader kaotisk første omgang skulle man tro at Barcelona kom ut etter pause med høyere intensitet og en bedre gameplan, men den gang ei. De blir fullstendig nedløpt fra start av og plutselig banker Knauff inn 1-0, helt fortjent og regelrett nydelig, fra utenfor 16m. Etter scoringen fortsetter Frankfurt å valse over et Barcelona som ikke er til å kjenne igjen fra de siste ukene.

Så etter 66 minutter varter bortelaget opp med angrep det rett og slett lukter svidd av, hvor til slutt Frenkie spiller vegg med Torres som triller ballen lekent i det lengste hjørnet. Nok et vakkert mål og 1-1. Etter utligningen og et mer toppet Barcelona-lag endrer kampbildet seg noe selv om stemningen på tribunen er like upåklagelig som begge scoringene. Etter 78 minutter får tuta en annen lyd da Pedri blir sparket skoen av og dommer sender en Frankfurtende hjemmelagsspiller i en tidlig dusj. Barcelona får mer rom, mer tid med ball og kan spille for seieren uten altfor stor risiko. Det klarer de ikke og det ender uavgjort 1-1 i Frankfurt.

Vurderinger

Ter Stegen: (3) Tyskeren tilbake i hjemlandet og får virkelig bruk for deodorant i kveld. Er i aksjon flere ganger den første omgangen og det er tidvis svært hektisk i bortelagets boks. Så fort andre omgang er i gang må Stegen plukke lærkula ut av maskene etter en enorm scoring av Knauff. Kan ikke lastes for den, selv om rekkevidden ikke imponerer nevneverdig. Er god og trygg med beina gjennom kampen, selv under press.

Araujo: (3) Var så god på høyrebacken mot Real Madrid at det nærmest var ufint. Får langt mer å bryne seg på i den første omgangen i Frankfurt og sliter tidvis med å hindre farlige innlegg. Vår fabelaktige uruguayaner leverer ingen praktkamp sammenlignet med eget toppnivå, men for all del, dette var ingen enkel match. Gjør uvant mange svake vurderinger og pasningsfeil.

Piqué: (N/A) Twitter-kongen må dessverre tidlig av med skade. Synd for stopperkjempen som den siste tiden har vært helt enorm.

García: (3) Unggutten har stilnet en rekke kritikere den siste tiden med storspill. Får i kveld bryne seg på en ny makker i Lenglet gjennom store deler av kampen. Strever innledningsvis med et særdeles aggressivt og temposterkt hjemmelag. Velger ofte det trygg der bak og har ingen problemer med å banke ballen unna fremfor å spille på seg brudd. Eric viser igjen at han er smart, og kanskje er han vår beste defensivt i dag? Sterk treer.

Alba: (3) Får hakeslepp av at dommer tilsynelatende har lagt lista for frispark og kort stadiumtaket. Evner ikke å spille seg inn i matchen i første omgang og blir mer løpende rundt forbanna med armene i været enn han leverer på banen. Klager like mange ganger på dommer som Georgias damelag slapp inn mål mot «söta syster», men det er lite å utsette på antall kilometer venstrebacken legger ned, selv om innleggene kunne truffet bedre i dag. Litt svak treer.

Busquets: (3) Lider som Alba når mostanderen rapper til som Smith på Rock fra start. Får ikke spillet til å sitte skikkelig i dag og savnet av Frenkie fra start er tydelig. Blir dessverre et kampbilde som passer den trege visjonæren dårlig.

Pedri: (4) Guttevalpen som brått er i ferd med å spille seg inn blant topp 3 midtbanespillere i verden før hans jevnaldrende engang har fått bruk for barbermaskin. I kveldens førsteomgang må han riktignok bidra vel så mye defensivt som offensivt – kudos til hjemmelaget. I den andre omgangen blir Pedri gradvis mer og mer viktig da han ser ut til å aldri løpe seg tom, samtidig som han evner å dra på hjemmelaget et rødt kort ved å oppfatte en mulighet kvikkere enn alle andre. Viktig tidspunkt i kampen da Frankfurt var på vei inn i matchen for fullt igjen.

Gavi: (3) Arturo Vidal gå å legg deg! Makan til aggressivitet og terrier-stil skal man lete lenge etter. Får og gir juling som Conor McGregor på hell. Skulle dog ha påført motstandere noen gule kort før pause, men dommer var i sin egen boble. Er den eneste utpå der som matcher hjemmelaget i intensitet før hvilen, men evner ikke å kontrollere midtbanen slik som kanskje Frenkie ville gjort. Svak treer.

Traoré:(2) La Masia-produktet som selv hevder han aldri løfter vekter får en sjelden kamp fra start på høyrevingen. Er merkbart preget av å ikke være helt i kampform, samtidig som han lider av at hele laget henger dårlig sammen innledningsvis. Løper mye, men utretter minimalt. Svak kamp og byttes av etter en time.

Aubameyang: (3) Mannen med samme hårfeste som Joleon Lescott får lite bruk for farten sin før pause, men bidrar mye defensivt i en rotete og høyintensiv kamp. Får nok enklere kamper hva gjelder rom og baller å jobbe med, men upåklagelig innsats trekker likevel opp.

Torres: (4) Banker til med et enormt skudd retning krysset etter få minutter, men fratas en perlescoring av keeper Trapp. Blir som resten av laget løpende mye i mellom og stresses tydelig av et enormt aggressivt hjemmelag. Plutselig får Torres og Frenkie et snev av Messi og Alves over seg i dét de leker seg gjennom den tyske muren. Ferran scorer et meget vakkert og viktig mål for egen del og ikke minst for laget.

Innbyttere

Lenglet: (3) Kommer inn tidlig i en kamp hjemmelaget dominerer kraftig. Gjør sine saker som man bør forvente og spiller stort sett på det trygge.

Frenkie de Jong: (5-BB) Kommer inn etter 62 minutter for en Gavi som ikke lyktes helt. Bidrar umiddelbart med et smellvakkert angrep og setter opp Ferran før utligningen. Gjør det meste riktig i den drøye halvtimen han får og endrer kampbildet sammen med innbyttemakker Dembouz.

Dembélé: (4+) Med «myggen» på banen må hjemmelaget passe seg for å ikke å bli stukket. At franskmannen er stinn av selvtillit skader heller ikke. Bidrar umiddelbart med kaos og furore av den gode sorten.