Xavi-ball er et faktum – mer trenger man ikke å si.

REAL MADRID CF 0 – 4 FC BARCELONA

Kampfakta
29′, 0–1 ved Aubameyang (Dembélé); 38′, 0–2 ved Araújo (Dembélé); 47′, 0–3 ved Torres (Aubameyang); 51′, 0–4 ved Aubameyang (Torres)

Kort:
Barcelona – Frenkie, Busquets, Alba, Nico
Real Madrid – Kroos, Modric, Camavinga, Vazquez

Stilnet Santiago Bernabéu

Hvor skal man starte? Strengt tatt er det for mye positivt som kan nevnes i dette referatet, så det får bli med de aller viktigste hendelsene.

Hjemmelaget starter kampen i høyt tempo, mens Barcelona forsøker å få etablert seg. Men etter å ha ridd av stormen, tar Barça over banespillet. Etter hvert får man også uttelling for dette: Dembélé river seg løs på høyresiden, og legger deretter ballen presist inn i boksen – hvor måltyven Aubameyang kommer stormende inn. Sistnevnte nikker på vakket vis ballen i det lengste hjørnet. 0–1! Om lag ti minutter senere er Dembélé igjen nest sist på ballen. Franskmannens corner stanges kontant i mål av Araújo! 0–2! Det blir også pauseresultatet, men Barças ledelse kunne med litt hell vært enda større til pause.

Andre omgang starter nærmest med at Ferran Torres er helt alene inne på hjemmelagets banehalvdel etter en genial Aubameyang-pasning. Spanjolen brenner imidlertid sjansen på utrolig vis. Men heldigvis gjør han opp for det like etterpå: Etter vakket kombinasjonsspill serveres Torres igjen på et sølvfat av Aubameyang – og denne gangen dunker Torres ballen kontant i krysset. 0–3! Noen små minutter senere er det igjen Aubas tur til å notere seg for scoring. Gaboneren spilles alene gjennom og lobber ballen lekkert over Courtois. 0–4! Barcelona dabber litt av etter dette, men holder nullen. Dermed blir sluttresultatet på Santiago Bernabéu det samme som i 2015/2016-sesongen.

Vurderingene

ter Stegen 6: Meget sterk redning på Valverdes farlige skudd helt innledningsvis. Tar ellers alle avslutninger han skal ta. Er i tillegg trygg med ballen i beina. Oser av selvtillit i dag, tyskeren.

Araújo 6: Har for det meste brukbar kontroll på Vinicius, selv om han enkelte ganger tidlig i kampen havner litt på etterskudd. Varter opp med en hodestøt på corner som få andre i verden kan varte opp med. Pur klasse!

Piqué 5: Har sammen med Garcia for det meste kontroll på Madrids angriper, men står litt på hælene ved enkelte anledninger, i hvert fall tidlig i kampen. Posisjonerer seg som vanlig godt i egen boks.

Garcia 6: Har uttallige sterke brudd foran Madrids angripere, og er generelt våken i den offensive markeringen. I tillegg har han flere utsøktepasning og er god til å avansere ballen på riktig tidspunkt. Leser generelt spillet svært godt. Helt der oppe blant banens beste.

Alba 5: Mye involvert fremover. Samtidig har han for det meste brukbar kontroll defensivt. Også god i kombinasjonsspillet over hele banen.

Frenkie 6: Viser en enorm oversikt og ro i nesten alt han foretar seg på midtbanen, Frenkie. Både truer offensive rom og regisserer angrep over en lav sko. Svært sterk i kombinasjonsspillet.

Busquets 5: Dirigerer spillet og regisserer angrep. Havner på etterskudd ved noen anledninger, men har samtidig mange sterke gjenvinninger. Leser – som vanlig – spillet som få andre gjør det. Roter det litt til ved enkelte anledninger.

Pedri 6: Genial ballbehandling og påfølgende gjennombruddspasning til Torres. Har som vanlig en enorm oversikt ro med ballen i beina, men har likevel noen atypiske balltap. Etter hvert er han likevel ustoppelig med ball i beina.

Dembélé 5: Har flere skumle balltap og svake pasninger innledningsvis. Men han tar seg sammen idet han paserer Nacho langs linjen og legger ball følsomt på Aubas hode. Nydelig slått corner til Araújo. Blir etter hvert for mange unødvendige balltap.

Aubameyang 6 BB: Smart bevegelse og avslutning på Dembélés innlegg. Genial gjennombruddspasning til Torres like etter pause. Enda mer genial helflikk til samme man like etterpå, som også blir stående som målgivende.

Torres 6: Hadde fortjent å få notert en ekstra målgivende for pasningen inn til Aubamayang tidlig i kampen. Generelt god til å true bakrommet. Brenner en enorm mulighet alene med Courtois like etter pause, men gjør opp for det like etterpå med en fantastisk avslutning i krysset. Nydelig målgivende pasning til Aubameyang. Er en offensiv trussel hele kampen.

Innbyttere:

Depay N/A:: For lite spilletid til å vurderes.

Alba N/A:: For lite spilletid til å vurderes.

Traoré N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Alves N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Nico N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Er du enig i vurderingene? Diskuter!