Barça avanserer til neste runde i Europa League etter en meget solid oppvisning mot Napoli på Stadio Diego Armando Maradona.

SSC NAPOLI 2 – 4 FC BARCELONA

Kampfakta
8′, 0–1 ved Jordi Alba (Traoré) , 13′, 0–2 ved Frenkie de Jong (Torres)
23′, 1–2 ved Lorenzo Insigne (straffe) 45′, 1–3 ved Gerard Piqué 59′, 1–4 ved Aubameyang (Traoré) 87′, 2–4 ved Politano
Kort:
Barcelona – Gavi (gult)
Napoli – Zielinski og Ruiz (gult)

Verdig oppvisning på Stadio Diego Armando Maradona

Xavis menn starter kampen med stor iver, og presser napolitanerne høyt i banen. Allerede etter snaue ti minutter spilt varter Barcelona opp med en drømmeangrep i regi særlig av Adama Traoré. Angrepet fører ingen ringere enn Alba alene med Napolis sisteskanse, og venstrebacken gjør alt rett i denne situasjonen. 0–1! Fem minutter senere mottar Frenkie ballen på i en fremskutt posisjon på midtbanen. Deretter bestemmer han seg for å bare bredside ballen i lengste kryss fra godt utenfor sekstenmeteren. 0–2! Halvveis i omgangen lager ter Stegen en høyst unødvendig straffespark, som Insigne omsetter til skåring. 1–2. Men noen minutter før pause gjør Piqué tomålsledelsen til et faktum igjen. Stopperen trikser ballen opp i luften og smeller til med en aldri så liten helvolleyavslutning i lengste hjørne. 1–3!

Barça fortsetter de gode tendensene i andre omgang. Etter snaue timen sender Aubameyang ballen godt opp i det lengste krysset med en klinisk avslutning omtrent fra straffemerket. 1–4! Napoli-ballongen er nå så godt som tom for luft. Barcelona kontrollerer for det meste banespillet på greit vis, men hjemmelaget sniker inn en redusering noen små minutter før slutt. 2–4! Oppgjøret ender dermed sammenlagt med 5–3-seier til Xavis menn, noe som betyr avansement til neste runde.

Vurderingene

ter Stegen 3: Lager et fullstendig unøvendig straffespark idet han ruser ut på høyre side av sekstenmeteren og hekter Osimhen (som riktignok hjelper til i ikke ubetydelig grad). Blir ellers sjeldent satt ordentlig på prøve. Balldistrubusjonen er jevnt over god.

Dest 4: Har mange gode involveringer både med og uten ball i beina. Er til tider litt mindre synlig offensivt i enkelte perioder, men har også lengre perioder hvor han er tungt involvert.

Araújo 5: Som vanlig oppofrende nærmest i alle sine defensive involveringer. Jevnt over god kontroll sammen med Geri. Roter det likevel til defensivt ved et par anledninger.

Piqué 5: Har for det meste god kontroll på Osimhen og co. sammen med sin uruguayanske stoppermakker. Like før pause varter han opp med en førsteberøring og en avslutning som selv en verdensklassespiss ville vært stolt av!

Alba 5: Står antageligvis for kveldens dypeste og mest helhjertede løp i angrepet hvor han til slutt ender opp alene med keeper. Den påfølgende avslutningen er det heller ikke noe å utsette på. Er ellers sterk både offensivt og defensivt.

Pedri 4: Må sies å levere et stykke under pari i dag, selv om det på ingen måte betyr at han var svak. Roter seg enkelte ganger – på uvanlig vis – inn i vanskelige situasjoner med ballen i beina, som igjen fører til unødvendige balltap.

Busquets 4: Styrer for det meste spillet med stor ro, og spiller som regel lagkameratene gode. Har enkelte undøvendige balltap, men ikke utover det som er å forvente.

Frenkie 6 BB: Dominerer til tider midtbanen fullstendig. Finner stadig farlige rom mellom Napolis led – noe han nettopp gjør like før han bestemmer seg for å lime ballen i krysset med bredsiden av foten! Golazo! Gjør også jevnt over en enorm jobb defensivt, særlig gjennom sine returløp.

Adama 5: Enorm prestasjon med ballen i beina i forkant av og i selve utførelsen av gjennombruddspasningen til Alba. Skaper mye uro i Napoli-forsvaret. Noterer seg for en pen målgivende også til Auba. Har en del klønete involveringer som påvirker helhetsinntrykket i noen grad.

Aubameyang 5: Gjør en god og meget viktig jobb med ballen i forkant av Albas skåring. Generelt er han også for det meste solid i denne fasen av spillet. Sliter med avslutningene i dag, men skal likevel ha for sterk posisjonering og teft i boksen. Varter likevel etter hvert opp med en ordentlig klasseskåring.

Torres 4: Avslutningene sitter fortsatt ikke helt for 21-åringen, men han er likevel mye involvert i det offensive spillet, og særlig i oppbygningen. Noterer seg for en målgivende til Frenkie.

Gavi 4: Gjør et godt innhopp, selv om kampen er så godt som avgjort.

Dembélé N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Luuk de Jong N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Nico N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Puig N/A: For lite spilletid til å vurderes.