En solfylt aften med drømmer endte i helsvart mareritt for Valencia etter en flott kamp av Barcelona.

VALENCIA CF 1 – 4 FC BARCELONA

Kampfakta

Pierre-Emerick Aubameyang 23′ 38, Frenkie de Jong 32′, Pedri 63′
Carlos Soler 52′

Kort: Nico Alba, Araújoi, Dest, Lato, Soler, Moriba

Kampreferat:

Førsteomgangen:

Solfylte tribuner og hjemmelaget kom til en brukbar mulighet nesten med en gang, men Gil klarte ikke å få kontroll på ballen med det første innlegget i kampen. Barcelona hadde ballbesittelsen og Torres klarte å utfordre forsvarsspillerne til Valencia ved et par anledninger. Pipekonserten regnet ned på den upopulære vingen hver gang han fikk ballen noe som gjorde det vanskelig for Ferran å komme til gode muligheter. Barcelonas første gode mulighet kom etter 20 minutter og var en stikker til Aubameyang fra Gavi. Spissen var dessverre noen få centimeter for sent ute til å sette ballen i mål. Heldigvis skulle han få en ny gyllen mulighet bare noen få minutter senere da han elegant kontrollerte en lang pasning fra Alba som han satt hardt i mål.

Alba var igjen sentral ca. ti minutter før pause da han åpnet hele Valencia-laget med en fantastisk pasning til Ousmane Dembélé som igjen slo en direkte kortpasning til en ventende Frenkie de Jong som kontant økte ledelsen. Et lignende angrep skulle øke ledelsen yttligere for Barcelona da Gavi smelte inn en perfekt ball til Aubameyang som nok en gang førte ballen bak målvakten. Valenica så ut til å ha plukket med seg en reduksjon (når alle ville ha hands), men ballen ble dømt ut lenge før angrepet da dommeren tok seg en kikk med VAR. Det ble lagt til tre minutter, men stillingen holdt seg.

Andreomgangen:

Bortelaget åpnet den andre halvdelen av kampen på samme sted som de slapp. Gavi kom til et skuddforsøk etter bare 90 sekunder, men det ble ikke sterkt nok. Ti minutter senere klarer Carlos Soler å stange inn reduseringen og ter Stegen er ikke god nok til å ta det målet. Pedri ble byttet inn etter ca. en time spilt og markerte seg nesten med en gang med å fyre av fra utenfor feltet slik at Barcelona kunne øke ledelsen videre. Kampen åpnet seg opp litt på slutten av kampen pga. frustrasjon og desperasjon fra begge sider, men Barcelona endte uansett opp med en 4-1-seier etter en meget godt gjennomført kamp.

Spillervurderinger:

Ter Stegen 3: Virker ikke trygg i det hele tatt som sistemann. Hver gang Valencia kommer til skudd på mål er det bare å be til høyere makter at ballen ikke går i nettmaskene.

Dest 4: Gode bevegelser. Aktiv i angrep og solid i duellene i forsvar.

Araújo 4: Gode klareringer og nøytraliserer mange av angrepene til Valencia.

Eric García 3: Gjorde ingen store feil. Byttes ut etter pause, muligens med en skade. Hadde fått høyere vurdering hadde han spilt lenger.

Alba 5 BB: Veldig god kamp av Alba. Noterer for seg en målgivende og nest-målgivende pasning i kveld. Rydder opp defensivt også. Kvaliteten på pasningene og forståelsen for spillet er helt enormt å se på.

Busquets 5: Veldig god kontroll på midtbanen. Klarer alltid å spille ballen ut av trøbbel og til en medspiller.

De Jong 4: God kamp, treffer på nesten samtlige pasninger og noterer seg en scoring også, men glipper på markeringen i målet imot.

Gavi 5: Kunne fått banens beste i dag, men får en målgivende pasning til Aubameyang og spiller ellers veldig godt i kveld. Mange gode pasninger og flink til å sette i gang medspillerne.  Rett og slett en skyhøyt nivå på denne unge mannen.

Dembélé 4: God kamp av franskmannen. Gode rykk, treffer på pasningene og har en fin målgivende til de Jong.  

Ferran Torres 2: Fått til veldig lite i kveld, men gjør ingen store feil.

Aubameyang 5: Har en veldig god dag på jobben. Får endelig sin første scoring for Barcelona, og fyrer til med enda en scoring bare minutter senere. Godt plassert og virker å ha funnet rytmen med lagkameratene.  

Innbyttere:

Mingueza 2: Henger ikke med i målet imot og virker litt fortapt når Valencia kommer på store angrep. Hjemmelaget kom til mange muligheter etter innhoppet.

Pedri 4: Kommer innpå og scorer likeså greit et flott mål fra distanse. Har veldig god ro og bidrar til at Barcelona kan beholde kontrollen sent i kampen.

Nico: For lite tid.

Adama Traoré: For lite tid.

De Jong: For lite tid.