Barça leverte til terningkast 2 i den første omgangen mot «gli Azurri». Terningkast 4 i den andre. Det endte 1-1.

FC BARCELONA 1 – 1 NAPOLI

Kampfakta
29′, 0–1 ved Zielinski
59′, 1-1 ved Torres (straffe)
Kort:
Barcelona –
Napoli – Anguissa, Ruiz og Meret (gult)
Dommer: Istvan Kovacs

Fra tafatt og tregt til tempo og trøkk:

Barcelona spiller altså i Europa League for første gang i Gavis liv. Kampen starter med høyt gjenvinngspress av hjemmelaget, og særlig Aubameyang er aggressiv og skaper kampens første mulighet som Pedri burde fått mer ut av. Etter et kvarter banker Nico til mot nærmeste, via keeper og til corner. Etter 21 minutter må Stegen ut med en god beinparade for å hindre Oshimen fra skrått hold etter at Mingueza roter det til. Like før halvtimen spiller Auba fri Torres på blank kasse, men han får en lang siste touch og avslutningen blir som frisparkene til Cristiano. Like etter kontrer bortelaget og pang så står det 0-1, målscorer Zielinski. Generelt fryktelig labert balltempo fra hjemmelaget og Napoli har verdens enkleste jobb med å forsvare seg. Elendig første omgang av Xavis gutter.

Andre omgang starter med noe høyere balltempo og aggressivitet fra hjemmelaget. Etter noen halvsjanser og etablert press på Napolis halvdel i drøye tjue minutter får Barca en gratis livlinje ved at et innlegg fra Adama så vidt sneier en utstrakt Napoli-hånd og dommer dømmer straffe etter noen minutter ved VAR-skjermen. Ferran Torres som har hatt en grusom dag på jobb hittil får ansvaret, er iskald og setter en meget god straffe til 1-1. Etter 65 minutter foretar Xavi et trippelbytte hvor Gavi (jubel), Dembouz (pipekonsert) og Busquets (applaus) kommer innpå. Resten av kampen ser det ut som om begge lag er fornøyde med 1-1 noe som sett fra hjemmelagets ståsted er bortimot uforståelig. En del press og noen sjanser helt mot slutten uten uttelling og kampen ender med et skuffende uavgjort resultat.

Vurderingene

ter Stegen 3: Leverer greit som sweeper uten stort press fra bortelaget. Får lite gjort med 0-1 scoringen. Er noe treg i distribueringen.

Mingueza 2: Bidrar null offensivt, lav selvtillit og virker som alt han gjør er i panikk den første omgangen, tar seg noe opp i den andre, uten å imponere noen. Tas av for Dest på tampen uten at det hjelper nevneverdig.

Piqué 3: Helt ok første omgang, forsøker å blokkere scoringen uten hell. Har bra kontroll defensivt mot et Napoli som ikke er interesserte i å angripe. Blir stående omtrent på midtbanen i hele den andre omgangen, burde kanskje blitt med i angrep litt oftere?

Garcia 3: Fortsetter sin svake form, dog noe mindre krise enn sist. Leverer en bedre andre omgang og redder inn en svak treer på terningen.

Alba 3: Jordi løper mye ned langs kanten, men samhandlingen er fullstendig fraværende og Alba får ikke rom å løpe i. Ok kontroll hjemover bortsett fra da han fintes godt opp i nøttebua like før 0-1. Forsøker seg mer offensivt utover i kampen, lykkes med lite.

Nico 2: Første omgang er det klart svakeste jeg har sett av Nico i Barcelona-trøye. Spiller altfor trygt, roter en del og bidrar ingenting. Noe bedre etter pause, men dette var ikke godkjent.

Frenkie 3: Skuffende tam omgang av Frenkie, men han spiller seg bedre utover i kampen.

Pedri 4-BB: Pedri leverer også svært lite å skryte av i første omgang. Tar seg en del opp sammen med resten i andre omgang og får mer bruk for evnene sine når Napoli legger seg enda dypere. Bidrar i tillegg med noen sugende returløp. Slapp heldigvis ekstraomganger i kveld, men se ikke bort fra at han må ut i 120+ minutter i returen. Får så vidt banens beste foran innbytter Dembélé i kveld.

Traoré 3: Traoré har konstant 2 motspillere på seg til enhver tid, sliter stort med å utrette noe. Prøver og prøver, men burde utfordret mer.

Aubameyang 3: Gaboneseren skaper Barcas største sjanse og er hele veien aggressiv i presset. Den eneste som skaper noe i første omgang. Leverer en middels andre omgang og ender på en lunken treer.

Torres 2: Leverer en elendig første omgang og brenner en enorm mulighet like før bortelaget kontrer inn 0-1. Bommer på flere sjanser enn kilo Adama tar i benkpress, men setter en nydelig straffe som skaffer utligningen. Pluss i boka for å komme seg til ørten muligheter, men stort minus for avslutningsferdighetene i kveld.

Gavi 3: Kommer inn for Nico etter 65 minutter. Løper utrettelig og skaper mer uro for et slitent Napoli. Burde kanskje kommet inn i pausen? Kruttsterk treer i kveld.

Dembélé 4: Byttes inn til pipekonsert for Traoré etter 65 minutter. Bidrar mer det siste kvarteret enn alle de tre som startet på topp gjorde til sammen første omgangen. Blir dessverre bare nesten ved flere anledninger.

Busquets 3: Erstatter Frenkie de Jong etter 65 minutter. Trygg og god.

Dest N/A: Får 10 minutter for Mingueza på høyrebacken.

Luuk de Jong N/A: Luukinho får noen minutter på tampen for Auba og er nær ved å banke ballen i krysset på brassespark. Nei jeg tuller ikke!