Barça vartet antageligvis opp med sesongens beste omgang i det som skulle vise seg å bli en ordentlig klassiker på Camp Nou!

FC BARCELONA 4 – 2 ATLÉTICO MADRID

Kampfakta
8′, 0–1 ved Yannick Carrasco (Suárez)
10′, 1–1 ved Jordi Alba (Alves)
21′, 2–1 ved Gavi (Adama) 43′, 3–1 ved Araújo (Torres) 49′, 4–1 ved Dani Alves 58′, 4–2 ved Luis Suárez (Giménez)
Kort:
Barcelona – Alba, Frenkie (gult), Alves (rødt)
Atleti – Wass, Herrera (gult)

Heseblesende er bare fornavnet

Barcelona starter kampen forholdsvis bra, men får seg en ordentlig kalddusj etter om lag åtte minutter spilt. Atleti ruller opp et pent angrep som Carrasco avslutter fra kloss hold. 0–1. Men Barça svarer nærmest umiddelbart med en fantastisk volley-scoring av Alba. 1–1! Omtrent halvveis i omgangen tar Barcleona ledelsen ved en Gavi-scoring på hodet (!). 2–1! Xavis menn fortsetter å dominere banespillet. Og like før pause er det Araújos tur til å havne på scoringslisten. Piqué header ballen i tverliggeren, men er uruguayaneren er våken og dunker returen i mål. 3–1!

Andre omgang blir utrolig nok minst like heseblesende som den første! Noen få minutter ut i omgangen varter ingen ringere enn Dani Alves opp men en ordentlig snuser fra om lag 16 meters hold. 4–1! Etter snaue timen spilt dukker dessverre gode gamle Luisito på en corner, og nikker inn en redusering. 4–2. Kampen blir ikke akkurat mindre spennende idet Alves – på idiotisk vis – blir utvist med 20 minutter igjen å spille. Men Barça drar på sterkt vis kampen i land. Dermed går Xavi og co. forbi La Roja på tabellen!

Vurderingene

ter Stegen 3: Tyskeren kan på ingen måte direkte lastes for noen av målene. Men han roter til tider med ball i beina, noe som flere ganger skaper farlige situasjoner.

Dani Alves 4: Veteranen noterer seg for en målgivende pasning til Alba, men han kan riktignok ikke ta særlig mye ære for selve scoringen. Varter i tillegg opp med en pen scoring og påfølgende magisk feiring. Gjør ellers en meget god opptreden frem til han pådrar seg en fullstendig unødvendig utvisning.

Araújo 5: Burde muligens gjort mer for å blokkere, eller i hvert fall fortstyrre, Carrascos avslutning. Er på rett sted til rett tid like før pause, og klinker attpåtil ballen i nettmaskene som om han var en rutinert spiss. Har ellers for det meste full kontroll defensivt.

Piqué 4: Er betydelig på etterskudd i forkant av Carrascos scoring. Sliter også til tider med markeringen innenfor sekstenmeteren, i hvert fall i starten av kampen, men bedrer seg betydelig utover i kampen. Har sammen med sin stoppermakker tilnærmet fullstendig kontroll defensivt.

Alba 5 BB: Heller ikke Alba henger med Atletis takter i forkant av den første scoringen. Gjør likevel mer enn opp for det noen minutter senere med et helt sinssvakt volleytreff fra kanten av sekstenmetere. Har merkbart høyere selvtillit etter scoringen, noe som bidrar til at han herjer fremover i banen.

Pedri 4: Har som vanlig en enorm ro med ballen i beina. Gjør jevnt over gode valg og spiller sine lagkamerater gode. Sliter likevel i perioder, hvor han ofte har noen unødvendige balltap.

Busquets 3: Varierer veldig i prestasjonene. Har noen veldig sterke perioder og noen veldig svake perioder. Blir for mange unødvendige balltap i de svake periodene. Er også flere ganger for sent inn i duellene.

Frenkie 3: Til tider mye involvert i det offensive spillet, men har også perioder hvor han er lite synlig. Kombinerer likevel fint ved flere anledninger, blant annet med Gavi i forkant av 4–1-scoringen. Er enkelte ganger på etterskudd i duellene.

Adama 4: Terroriserer til tider Atleti-forsvaret. Passerer motspillere over en lav sko. Pen målgivende til Gavi på 2–1-scoringen. Roter det likevel til med ballen for ofte.

Torres 4: Er ofte tungt inolvert i kombinasjonsspillet offensivt. Blir fratatt ballen litt for enkelt noen ganger, men gjør en vanskelig jobb som falsk nier. Opphever – på litt klønete vis offsiden – på 4–1-scoringen.

Gavi 5: Gjør svært mye bra med ball i beina. Pen scoring på hodet (!), selv om han riktignok får litt hjelp av en retningsforandring. Skaper nærmest på egen hånd sjansen som leder til 4–1-scoringen.

Aubameyang 3: Forholdsvis lite involvert grunnet kampdynamikken ved innbyttet. Har likevel noen gode involveringer.

Nico 4: Gjør et godt innhopp og bidrar til gjøre Atletis jobb vanskelig.

Dest 3: Har noen gode involveringer, men uten at han uttretter noe spesielt.