Barça trakk dessverre det korteste strået i det som var en heseblesende kamp i Baskerland.

ATHLETIC BILBAO 3 – 2 FC BARCELONA

Kampfakta
2′, 1–0 ved Iker Muniaín (N. Williams)
20′, 1–1 ved Ferran Torres (Busquets)
86′, 1–2 ved Iñigo Martínez 90+2′, 2–2 ved Pedri (Alves) 105+1′, 3–2 ved Iker Muniaín (straffe)
Kort:
Barcelona – Piqué, Pedri, de Jong, Alba (gult)
Athletic – Garcia, De Marcos (gult)

Marerittstart på mektige San Mamés

Kampen starter på verst tenklig vis idet ingen ringere enn Muniaín varter opp med en perlescoring. Plutselig står det 1–0 til vertene etter halvannet minutt spilt. Løvene fra Bilbao fortsetter kjøret, men Xavis menn kjemper seg etter hvert mer og mer inn i kampen. Etter 20 minutter spilt viser Ferran Torres at han ikke vil være noe verre enn Muniaín: Nyervervelsen bøyer nemlig ballen i det lengste hjørnet – nærmest i David Villa-stil – etter fint kombinasjonsspill innenfor sekstenmeteren. 1–1! Hjemmelaget er flere ganger nære ved å score sitt andre, men Barça karrer seg til pause med litt flaks og noen svært gode involveringer av ter Stegen og Piqué.

Kampens andre omgang blir en ordenlig stillingskrig, men uten at Barça klarer å skape noe. Og Athletic ser ut til å vinne krigen idet noen minutter før slutt på snodig vis klarer å presse ballen over mållinjen. 2–1. Men med to minutter igjen av tilleggstiden brasser Alves ballen på tvers av hjemmelagets sekstenmeter. Pedri er oppmerksom og kaster seg rem for å dunke ballen i nettmaskene! 2–2!

Rett før pause i ekstraomgangene blokkerer Alba et innlegg med armen. Etter å ha tatt en liten VAR-sjekk, peker dommeren peker på ellevemeteren. Straffesparket omsettes til scoring av Muniaín. 3–2. Hjemmelaget forsvarer ledelsen helt inn. Dermed er Barça ute av denne sesongens utgave av Copa del Rey.

Vurderingene

ter Stegen 4: Muligens noe snodig posisjonering på Munians skudd, men vanskelig å si om han burde gjort mer. Har en sterk redning på Nico Williams’ skudd etter halvtimen spilt, og en verdensklasseredning på Gercias heading like før pause. For det meste trygg med ball i beina.

Dani Alves 3: Roter til tider en del med ballen og har et farlig balltap like før pause, som fort kunne endt i mål imot. Flesteparten av innleggene går i blokken eller på et Athletic-hode. Leverer en aldri så liten brasseassist på overtid.

Araújo 4: Til tider mindre stødig enn normalt, uruguayaneren. Har likevel noen svært viktige defensive involveringer. Så godt som uslåelig i én-mot-én-situasjoner.

Piqué 4: Ofrer som vanlig alt i duellen, noe som resulterer i noen ordentlige trøkk. Varter opp med blokkering i verdensklasse like før pause, som etter alt å dømme avverger et baklengsmål. For det meste god ned ball i beina.

Alba 2: Blir fullstendig parkert av Nico Williams i løpsduellen i forkant av det første målet. For også kjørt seg ved flere andre anledninger. Sliter generelt defensivt. Forholdsvis lite involvert offensivt.

Pedri 5 BB: Hvor deilig er det ikke å se cen lille magikeren herje igjen? Løser opp vanskelie situasjoner, varter opp med lekre detaljer og spiller lagkamerateter gode. Pen scoring.

Busquets 3: Har noen snodige balltap hvor han roter seg inn i svært vanskelige situasjoner. Gjør til tider likevel mye bra med ballen, selv om det noen ganger går litt tregt. Har noen gode gjenvinninger.

Gavi 2: Spiller ikke sin beste kamp i dag, unggutten. Sliter med å markere seg og havner ofte på etterskudd. Har noen fine enkeltinvolveringer, men det blir for lenge mellom hver av dem.

Torres 4: Kombinerer flere ganger fint og varter opp en ordentlig perle på et særdelesviktig tidspunkt i kampen. Blir til tider lite involvert.

Jutglá 2: For det meste tilnærmet usynlig. Utretter ikke noe som helst.

Abde 3: Forsøker etter beste evne å skape ubalanse i Athletic-forsvaret, noe han klarer enkelte ganger.

Nico 4: Mye involvert etter innhoppet. Gjør mye bra med ball og tar mange seige løp.

Ansu 3: Har noen gode involveringer, men sliter med å trenge gjennom et solid Athletic-forsvar. Må dessverre forlate banen skadet i første ekstraomgang.

Frenkie 3: Har et svært farlig balltap rett etter innhoppet, men slipper billig unna. Gjør likevel ellers mye bra både med og uten ballen.

Dest 3: Har noen gode involveringer, men uten at han uttretter noe spesielt.

Braithwaite N/A: For lite spilletid til å vurderes.