Barcelona med nyregistrerte Ferran Torres fra start og flere tilbake fra skader og covid.

FC BARCELONA 2 – 3 REAL MADRID

Kampfakta
Mål 25′ 0–1 ved Vinicius Jr. (RM)
Mål 41′ 1-1 ved Luuk de Jong (FCB)
Mål 72′ 1-2 ved Benzema (RM)
Mål 84′ 2-2 ved Fati (FCB)
Mål 97′ 2-3 ved Valverde (RM)

Kort:
Barcelona – Torres, Alves (gult)
Real Madrid – Kortemiro, Valverde (gult)

Den spanske supercupen spilles i Saudi Arabia av alle steder. Foran ca. 30 000 lokale (med hjertene i hovedstadslaget) fikk man se et Barcelona som forsøkte dra ned tempoet i spillet med ball, ligge dypt og ikke få kontringer imot. Likevel er det nettopp dette som skjer da Busquets sover på midten som han gjør i hver kamp, denne gangen får han ikke frispark og Benzema som snapper ballen serverer elegant gjennom til lyntoget Vinicius Jr. som selvsagt overlister ter Stegen i nærmeste. Fortjent ledelse til de helhvite som etter hvert dominerte ganske tydelig i banespillet. Like før pause slipper Real Madrid seg noe ned og mannen som tidligere i kampen brant to store potensielle målsjanser på hodet, Lucky Luuk fikk et innlegg klarert i sine lange pipestælker og ballen går via stolpen og inn. 1-1 til pause er fint, men spillet er ikke bra.

Andre omgang starter overraskende friskt for Barcelona sin del. De tar raskt kommandoen over spillet og nærmest rader opp halvsjanser mot et overrumplet hovedstadslag. Får dessverre ikke uttelling på sin svært gode periode og etter hvert inviteres naturlig nok Real Madrid mer med i matchen igjen. Særdeles gledelige gjensyn med både Pedri og Fati i den andre omgangen varmer i takt med et spill vi supportere også kan være langt mer bekjent av.

Dessverre er det ofte slik at dersom du selv ikke scorer i dine gode perioder vil motstander straffe deg, og det skjer da klokke runder 70 minutter. Først smeller Benzema et varselskudd i stolpen før han noen minutter senere etter litt klabb og babb i feltet får pirket inn 2-1 til Real Madrid. Nok engang elendig forsvarsspill av Barcelona.

SÅ, mine damer, herrer og alt annet, etter at Barcelona etablerer et bra press på Real Madrid får Alba slå et innlegg som måtte stått øverst i kioskhylla under sladd, som ender på hodet til Ansu Fati. BANG, 2-2! Barcelona også best etter utligningen og nær å ta seieren i ordinær tid, men det går til ekstraomganger.

Ekstraomgangene starter igjen ved at Barcelona er det førende laget, men etter 97 minutter glipper det fullstendig på kontring imot og Real Madrid får komme 6 mot 3 hvorpå innbytter Valverde (nei, ikke Ernesto) igjen ødelegger for Barca. Kampen ender 2-3 og Barcelona kan dra hjem med hodene hevet etter årsbeste! Skulle man trent litt kollektivt forsvar da tro Xavi?

Vurderingene

ter Stegen 3: Fortsetter utrolig nok trenden med svake utspill med beina, også helt upresset. Selvtilliten er nok ikke helt på plass enda etter noen begredelige år til egen standard å være. Kan ikke lastes på scoringen til Vinicius da den kommer som julekvelden på kjerringa, hardt og opp i nærmeste. Tyskeren har en god redning like før Benzemas scoring.

Alves 3: Mannen med 800 i O2-opptak (nei, dette er ikke fakta) løper opp og ned høyresiden som aldri før. Dessverre er ikke linken til verken Ferran Torres eller de øvrige særlig god enda, naturlig nok, noe som ofte gjør at Real Madrid kan bryte når Alves står høyt i banen og har etterlatt store rom.

Araujo 3: Redder seg inn med farten et par ganger, forsøker ofte å bryte foran eller stå tett opp i møtende motspiller, men Real Madrid-spillerne spiller raskt og presist og kommer seg gang på gang til farlige situasjoner. Sover da Rodrygo får slå upresset inn på en upresset Benzema før 2-1 til Real Madrid.

Piqué 3: Vinner alt av hodedueller og har så ro i det oppbyggende pasningspillet at motspillerne rett og slett venter med å gå i press til nestemann får ballen. Sover i samme rede som stoppermakker Araujo på baklengs nr 2.

Alba 4-BB: Alba er mer delaktig offensivt mot serieleder Real Madrid enn han har vært i noen av sine 10 foregående matcher, men samspillet med Dembélé er ikke all verdens. Albas kryptonitt har alltid vært innlegg i boks, selv om han faktisk slår et strålende høyt innlegg midt på pannebrasken til luftens kujon Luuk de Jong som header rolig tilbake til keeper Courtois. Slår utrolig nok også en fantastisk innlegg like før full tid til Fati som stanger inn utligningen. Bra kamp av Jordi etter hvert.

Frenkie de Jong 2: Løper mye og forsøker skape ubalanse i et velorganisert Real Madrid-lag, men lykkes verken med de avgjørende pasningene eller bruddene. Tas av til pause etter en anonym omgang uten at han direkte skuffet.

Busquets 1: Busquets er én av Barcelonas beste i første omgang, mye involvert og et par gode defensive bidrag så vel som flere strøkne pasninger fremover. Dessverre gjør han som han gjør i hver eneste match, tar med seg ball i lavt tempo rundt midtbanen med skyhøy risiko og så fort han kjenner en motspiller i nærheten så hiver han seg ned, men denne gangen er Benzema på ballen så Busquets driter faktisk på leggen, den kritthvite tynne leggen. Kort tid etter leder erkerivalen og denne er kun på don Sergios kappe. Fortsetter med enkle og tåpelige feil utover i kampen og forærer egentlig Real Madrid seieren på overtid av andre ekstraomgang med nok en idiotisk manøver. Heldigvis for Busquets bommer Rodrygo på åpent mål, men dette er klink 1, tomt for blekk!

Gavi 3: Jobber og river så godt han kan, men ser også noe mentalt sliten ut. Har ikke det voldsomme overskuddet han entret scenen med tidligere, og ikke lykkes han like godt med de offensive bidragene heller. Fabelaktig arbeidsmoral og innstilling.

Torres 2: Ferran Torres ble registrert kort tid før matchen og rett inn i startelleveren uten å ha spilt en offisiell match siden oktober. Det synes. Han er veik, uskarp i mottak og pasninger, samtidig som han tar gode løp og viser god spillforståelse. Dette blir nok bedre for hver kamp, men får kun én omgang i kveld.

Luuk de Jong 3: Nederlenderen på topp er ikke bare Barcelonas soleklart dårligste fotballspiller gjennom tidene, han er også en helt sensasjonelt svak hodespiller. Ironisk nok er han likevel bedre enn Neymar i følge enkelte (host host). Den seneste såkalte formutviklingen skyldes både at han har fått fast spilletid over tid og møtt noen svake lag, men også dette med at blinde høner finner korn osv. Kommer til to rimelig store muligheter på hodet i første omgang med to elendige hodestøt. Like før pause får han en klarering i beinet hvorpå ballen spretter via stolpen og inn. Luuk-mål i tre kamper på rad (!).

Dembélé 4: Guttungen som nekter å bli voksen og som tilsynelatende lar agenten styre livet sitt har frustrert måne og viker på mang enn Barcelona-supporter den siste tiden, også spillemessig. I kveld er han litt både og. Leverer noen sensasjonelt svake skuddforsøk, samtidig som han skaper mye uro i de bakre rekker hos Real Madrid og utover i kampen også spiller seg til noen fete sjanser. Spiller seg bedre og bedre utover i matchen og det virker nesten som han i noen øyeblikk glemte at han skal være sur og vrang, og igjen fant gleden av å spille fotball. Blir mye nesten og avslutningene er som vanlig i alle retninger, men innsatsen i kveld var noen knepp opp.

Innbyttere:

Pedri 3: Gullgutten er tilbake!!! Endelig får vi gjensynet med Pedri som vi har lengtet etter. Kommer inn i pausen for Frenkie. Skaper nærmest umiddelbart en brukbar sjanse. Unggutten er så fotballklok at det er en fryd å følge han. Dessverre blir det en del slurv fra Pedri mot slutten av kampen, det er tydelig at han er kamprusten.

Ezzalzouli 2: Den krumryggede driblefanten kommer inn i pausen for Ferran Torres.

Fati 4: Barcelonas nye nr 10 er endelig tilbake igjen, med et bredt glis. Bruker ikke mer enn 20 minutter på å heade inn utligningen like før ordinær tid og skaffer Barcelona ekstraomganger.

Memphis 2: Kommer inn etter 78 minutter i jakten på utligning. Gavi må ut. Setter opp Fati i et par gunstige posisjoner, er ellers svært lite involvert.

Nico 2: Kommer inn samtidig som Memphis. Ut går Dani Alves. Får mer tid enn først antatt ettersom det blir ekstrsomganger, men greier dessverre ikke prege kampen selv mot slitne motstanderbein.

Jutglá N/A: Kommer inn 10 minutter før slutt i andre ekstraomgang for innbytter Ez som ikke helt fant ut av det i kveld.

Er du enig i vurderingene? Diskuter!