Et sterkt koronapreget Barça hentet hjem årets første trepoenger etter en solid oppvisning på ferieøyen.

RCD MALLORCA 0 – 1 FC BARCELONA

Kampfakta
16′, 1–0 ved Luuk de Jong
Kort:
Barcelona – Jutglà, Lenglet (gult)
Mallorca – Costa, Prats, Maffeo, Rodriguez, Valjent (gult)

Førsteomgangen på ferieøyen er relativt jevntspilt, selv om Barcelona naturligvis har ballen mesteparten av tiden. Xavis menn kommer likevel til flere gode sjanser. Og det er ingen ringere enn Luuk de Jong som i løpet av kort tid setter ballen i metallet to ganger. Men rett før pause får Barça endelig uttelling. Den høyreiste nederlenderen er like før pause igjen på rett sted til rett tid (!), og header Minguezas innlegg i et mer eller mindre åpent Mallorca-mål. 0–1! Det er også stillingen til pause.

Barcleona må virkelig brette opp ermene i andreomgang. Hjemmelaget trykker på for utligning utover i omgangen, men skaper ikke det helt store før mot slutten av kampen. Mallorca skaper sin aller største sjanse på overtid, og hjertet er nok langt oppi halsen på de fleste Barça-supportere idet Costa styrer et innlegg på mål fra om lag fem meters hold. Ter Stegen varter imidlertid opp med en fantastisk feberredning. Dermed tar Xavis menn med seg tre knallsterke poeng hjem.

Vurderingene

ter Stegen 5: Har forholdsvis lite å gjøre på i store deler av kampen, men gjør alt riktig når han første er involvert. Leverer endelig en ordentlig matchvinner-redning, idet han på overtid averger en avslutning fra kloss hold.

Mingueza 4: Jevnt over lite involvert offensivt, selv om han noterer seg for en målgivende pasning. Har for det meste god kontroll defensivt.

Piqué 5 BB: Leverer en svært sterk kamp, kaptein Geri. Gjenvinner og rydder opp defensivt uttallige ganger. Er også god i oppbygningsspillet, blant annet gjennom presise crossere.

Garcia 4: Har for det meste god kontroll defensivt. Er også trygg i oppbygningsspillet. Svært viktig klarering på overtid.

Araújo 5: Er det noen posisjon i backfireren uruguayaneren ikke mestrer? Imponerer i dag som venstreback. Nærmest umulig å passere defensivt. Har også noen gode offensive bidrag.

Frenkie 4: Er til tider mye involvert og til tider lite involvert, Frenkie. Slår noen veldig gode dødballer. Tar for det meste gode valg, men mangler enkelte ganger på utførelsen.

Nico 4: God til å gjøre seg spillbar i oppbygningsspillet. Gjør også mange gode valg med ball. Jobber som vanlig iherdig og kombiner godt med medspillere. Har i tillegg noen sterke gjenvinninger.

Puig 4: Jevnt over treffsikker med ball, riktignok uten å gjøre noe spesielt med den. Blir til tider litt statisk med ball, og virker enkelte ganger å være for dårlig orientert. Har enkelte farlige balltap mot slutten av kampen.

Ilias 4: Er mye involvert i det som skjer offensivt, og kombinerer flere ganger fint med medspillere. Tør også å utfordre motstander, noe som flere ganger leder til gode muligheter. B

Luuk de Jong 4: Starter kampen med å sende et skudd til innkast (!). Litt ut i førsteomgange setter han ballen i stolpen alene med keeper, etter å ha blitt tredd gjennom. Senere i omgangen varter han opp med en sinnsyk brassespark-variant, men skuddet går dessverre i tverliggeren. Men rett før pause får han endelig uttelling da han rager høyest på et innlegg. Gjør ellers mye rart.

Jutglà 3: God til å utfordre motstander. Sender en pen gjennombruddspasning som fint kunne blitt stående som en målgivende pasning. Blir likevel lite involvert i lengre perioder.

Innbyttere:

Sanz N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Pedrola N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Lenglet N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Er du enig i vurderingene? Diskuter!