Et godt matchet oppgjør mellom to gode lag i regnværet måtte nesten bare resultere i poengdeling.

SEVILLA FC 1 – 1 FC BARCELONA

Kampfakta:

Gult: Busquets: ’11, Abde: ’72, Gavi ’76, Sánchez ‘87

Rødt: Koundé ‘63

Mål: Papu Gómez: ’32, Araujo ’45.

Førsteomgangen:

Barcelona hadde en god start på kampen og hadde kontrollen i åpningsminuttene. Kom til kampens første store sjanse når de Jong nesten klarte å heade inn en flott pasning fra Jordi Alba rundt kvarteret spilt. Ble dessverre ikke noe god vinkel og kraft så målet uteble. Sevilla scoret under ti minutter senere, men målet ble korrekt avblåst for offside.  Rett ved halvtimen spilt prøvde Sevilla seg på en innøvd variant på hjørnespark og det skulle vise seg å være en god plan da de hvitkledde scoret kampens første mål for kvelden. Barcelona svarte rett før pause med en solid heading av Araujo som hoppet opp for å sikre laget utligningen.

Andreomgangen:

Kampen fortsatte mer eller mindre i samme tempo før kortene og aggresjonen tok seg kraftig opp. Det haglet ut med gule kort til Barcelona mens hjemmelaget fortsatte å takle og takle for alle penga. De eneste mulighetene for Barcelona var langskuddene fra Dembélé, og en av de traff stolpen. Franskmannen ble satt til å gjøre så å si alt i resten av kampen da Sevilla forsvarte seg meget godt etter at de fikk en spiller utvist. Dessverre klarte ikke bortelaget å få med seg en scoring og det ble poengdeling til slutt.

Vurderinger:

Ter Stegen 2: Blir slått én mot én på offside-målet. Står stille som en mur på corner-målet. Ellers en rolig kamp pga. lite målforsøk i mot.

Araujo 4: Fungerte dårlig på høyreback i starten, men scorer og vinner de fleste duellene gjennom kampen. Bør dog ikke prøve seg på flere dribleraid på høyrekanten.

Eric García 2: Lite involvert i kveld.

Piqué 2: Bruker erfaringen sin mange ganger og avverger mange kontringer, men henger overhodet ikke med i den fysiske delen av spillet og blir fraløpt.

Alba 4: Veldig involvert i kampen med tanke på at han fikk en spiller utvist. Kommer nesten til mål helt til slutt, men traff keeper. Ellers noen gode innlegg og gode avbrytelser.

Busquets 4: Godt posisjonert og god til å gjenvinne. Barcelona har kontroll i store deler av kampen og mye er takket være Busquets.

De Jong 1: Veldig dårlig kamp av nedelenderen. Får ikke til noe og det er nesten som å spille med en mann mindre.

Gavi 4: God ballkontroll og duellsterk. Flink til å skape muligheter og sette opp rom.

Dembélé 5BB: Barcelonas beste spiller gjennom store deler av kampen. Aller nærmest en målsjanse av samtlige på banen som ikke faktisk scorte. Hele Sevilla konsentrerer seg om Dembélé når han legger opp til innlegg og/eller skudd.  

Abde 4: Selvsikker og god i driblingene. Kommer seg forbi motstanderne og lager hele tiden trøbbel for Sevilla.

Jutglá 3: Rolig kamp. Gjør seg ikke særlig bemerket hverken positivt eller negativt.

Innbyttere:

Lenglet 3: Bryter opp noen pasninger og rekker å bli brukt litt i oppspillsfasen på slutten.

Nico 4: Gjør et godt innhopp. I likhet med mange av de andre spillerne på topp er Nico et uromoment som ikke er redd for dueller og som tør/klarer å slå raske pasninger som er vanskelige å stoppe.

Luuk de Jong 2: Kommer innpå litt vel sent for å score noen hodemål. Han får en mulighet, men sender den rett i armene på Bono.