Etter en strålende førsteomgang gjorde Barça det – i kjent stil – fryktelig spennende i andreomgang. Heldigvis klarte Xavis menn å dra i land tre poeng.

FC BARCELONA 3 – 2 ELCHE CF

Kampfakta
16′, 1–0 ved Ferran Jutglà (Dembélé)
19′, 2–0 ved Gavi (Lenglet)
62′, 2–1 ved Jose Morente (Boyé) 63′ 2–2 ved Pere Milla (Morente)
85′, 3–2 ved Nico González (Gavi)
Kort:
Barcelona – Garcia (gult)
Elche – Rodriguez, Milla, Gumbau, Roco (gult)

Vurderingene

ter Stegen 1: Er dessverre helt ute å kjøre på begge scoringene imot. Gjør for det meste en god jobb med ball i beina, men evnen til å stoppe skudd er helt fraværende.

Araújo 2: Gjør en del rart defensivt, og slipper til tider billig unna etter feil. Sover fullstendig på den andre scoringen imot.

Garcia 2: Har en del gode oppspill. Blir for enkelt passert ved flere anledning. Er i likhet med sin forsvarsmakker Araújo helt ute av posisjon på det andre baklengsmålet.

Lenglet 3: Noen ganger god med ball i beina, andre ganger rotete med ball i beina. Har en del gode gjenvinninger, og virker i dag hakket stødigere enn sine stoppermakkere.

Alba 3: Veteranen er tidvis mye involvert offensivt, men har også perioder hvor han er lite involvert. Forholdsvis grei kontroll defensivt. For mange unødvendige balltap.

Frenkie 2: Strever med å markere seg, og er langt fra sitt beste. Har riktignok en del gode involveringer, men det blir dessverre lenge imellom hver av dem.

Busquets 3: Starter kampen med noen smarte gjennombruddspasninger. Gir enkelte ganger ballen vekk på merkelig vis. Gjør ellers en grei opptreden.

Gavi 6 BB: Ungfolen leverer en meget solid prestasjon. Scorer et fantastisk mål, spiller lagkamerater gode, gjenvinner til stadighet ballen og gjør generelt mange gode valg med ball i beina.

Dembélé 4: Sender mange smarte gjennombruddspasninger. Utfordrer mye én mot én, riktignok med litt varierende hell. Har litt for mange unødvendig balltap, men spiller jevnt over en god kamp.

Jutglá 4: Fikk noe overraskende muligheten fra start, og muligheten tok han absolutt vare på. Scorer på corner med et smart og vanskelig hodestøt. Er mye involvert i det som skjer offensivt og kommer til mange gode avslutninger. Brenner en solid sjanse mot slutten, men spiller samlet sett en meget god kamp.

Abde 4: Utfordrer og vinner dueller over en lav sko. Sender for det meste presise pasninger. Blir likevel tidvis lite involvert. Leverer likevel en solid kamp.

Innbyttere:

Nico 5: Er ikke veldig mye involvert etter innhopper, men scorer på en sjanse som ingen måte var ferdigscoret. Deilig feiring!

Puig 3: Utretter ikke noe spesielt på de minuttene han får.

Baldé N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Er du enig i vurderingene? Diskuter!