Próxima estación: Europa League.

FC BAYERN MÜNCHEN 3 – 0 FC BARCELONA

Kampfakta
34′, 1–0 ved Thomas Müller (Lewandowski)
43′, 2–0 ved Leroy Sané (Coman)
62′, 3–0 ved Jamal Musiala (Davies)

Kort:
Bayern München – Richards (gult)
Barcelona – Busquets, Araújo (gult)

Spikeren i Europa League-kisten

Barcelona starter kampen forholdsvis greit. Banespillet er mer eller mindre jevnt mellom lagene, selv om Bayern er farlig frempå også tidlig i kampen. Hjemmelaget tar etter hvert mer og mer over spillet, noe som etter drøye halvtimen resulterer i at tyskerne får hull på byllen. Müller slår enkelt passive Barça-forsvarere i luften, og headingen går i bue over en stillestående ter Stegen. 1–0. Bayern fortsetter å presse et akterutseilt Barcelona-lag. Noen små minutter før pause fyrer Sané av et knallhardt langskudd. Selv om skuddet flakker godt, svikter ter Stegen fullstendig. 2–0.

Tyskerne fortsetter i samme spor i starten av andre omgang. Barça klarer likevel å karre seg litt mer inn i kampen. Men etter drøye timen setter Nagelsmanns menn spikeren i Europa League-kisten. Etter nydelig forarbeid av Davies får Musiala æren av å enkelt sette inn kampens tredje. 3–0. Slik ender også kampen. Barcelona må med det ta den tunge turen til Europa League. Lykke til og god bedring!

Vurderingene

ter Stegen 1: Sender en horribel feilpasning innledningsvis som fort kunne endt med baklengs. Gjør likevel opp for feilen med en målavvergende inngripen etter snaue halvtimen spilt. Snodig opptreden på den første scoringen, og enda mer snodig opptreden på den andre. Virker å være helt ute av det, noe han strengt tatt har vært altfor lenge.

Dest 1: Blir mer eller mindre fullstendig utklasset av Davies begge veier. Roter enkelt vekk ballen i angrep ved flere anledninger. Altfor veik i duellene. Blir ikke overraskende byttet ut i pausen.

Piqué 3: Har noen sterke defensive involveringer i siste liten. Havner på etterskudd ved en den anledninger, og er til tider litt for sen inn i dueller.

Araújo 3: Spiller som vanlig med hjertet utenpå drakten. Er noen ganger litt for ivrig, og pådrar seg et unødvendig – riktignok strengt – gult tidlig i kampen. Klarer ikke å utrette noe særlig offensivt, men spiller tross alt i en uvant posisjon. Blir for enkelt passert av Davies på den tredje scoringen.

Lenglet 2: Har innledningsvis grei kontroll defensivt, men glipper i noen viktige situasjoner. Merkelig passivt duellspill på den første scoringen. Blir hengende mye etter utover i kampen.

Alba 3: Spiller en forholdsvis grei kamp frem til han må ut med skade. Skaper ikke all verdens, men har likevel noen gode forsøk offensivt.

Busquets 3: Tar man hans siste kamper i betraktning, spiller nok Busi en kamp en god del under pari i dag. Mindre involvert enn vanlig, men det skyldes naturligvis at laget har mindre av ballen enn normalt. Har en del sterke gjenvinninger.

Frenkie 4 BB: Mye involvert i det som skjer på midtbanen. Gjør jevnt over gode valg, og utførelsen er normalt god. Blir noen ganger upresis i siste tredjedel. Har også en god del gjenvinninger.

Dembélé 2: Kommer til gode innleggsmuligheter, men som oftest er enten utførelsen eller valget for dårlig til at det blir noe sluttprodukt. Blir i perioder veldig lite involvert. Har mange unødvendige balltap.

Memphis 2: Generelt lite involvert i det lille som skjer offensivt, nederlenderen. Makter heller ikke å skape noe særlig de gangene han er involvert. Har en brukbar periode i andre omgang, men ellers lite å skrive hjem om.

Gavi 2: Jobber som vanlig iherdig. Havner noen ganger på etterskudd, men vinner også mange baller. Kommer imidlertid ikke helt til sin rett med ball. Blir lite involvert i enkelte perioder.

Innbyttere:

Mingueza 1: Gjør seg tilsynelatende så liten som mulig i duellen med Müller på den første scoringen. Blir for det meste herjet med defensivt, og har ikke særlig å bidra med offensivt.

Nico 3: Gjør et greit innhopp, særlig etter forholdene. Ønsker å motta ball, og prøver å utrette noe med den.

Coutinho N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Puig N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Demir N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Er du enig i vurderingene? Diskuter!