Det ble på ingen måte noen imponerende Barça-forestilling mot Real Betis lørdag kveld.

FC BARCELONA 0 – 1 REAL BETIS

Kampfakta
79′, 0–1 ved Juanmi (Tello)

Kort:
Barcelona – Nico (gult)
Real Betis – José, Rodríguez (gult)

Lav underholdningsverdi

Første omgang er på ingen måte noe å skrive hjem om for noen av lagene. Verken Barcelona eller Betis makter å skape noe særlig i løpet av de første 45 minuttene, og omgangen er egentlig et eneste langt snork. Med ti minutter igjen av omgangen må Gavi ut på båre etter en ekkel hodesmell. Vi ønsker unggutten god bedring!

Andre omgang fortsetter mer eller mindre i samme sporet, om enn noe mer underholdende. Begge lagene sliter med å skape de store målsjansene, men Barça dominerer riktignok banespillet. Denne gangen har imidlertid ikke Xavis menn samme hellet som borte mot Villarreal forrige helg. Med drøye ti minutter igjen av ordinær ti ruller nemlig bortelaget opp en pen kontring, som til slutt ender med at farlig Juanmi får trille inn vinnermålet alene med ter Stegen. 0–1. Dermed lider Xavi sitt første tap som Barça-manager.

Vurderingene

ter Stegen 2: Den etter hvert så rutinerte keeperen har ikke fryktelig mye å foreta seg. Har likevel noen høyst tvilsomme involveringer i to situasjoner som til slutt avblåses for offside, og slipper dermed litt billig unna. Tyskeren kan åpenbart ikke lastes for målet, men det blir stadig lengre mellom hver gang han varter opp med den avgjørende redningen.

Dest 2: Blir rundlurt av Juanmi tidlig i kampen, men amerikaneren slipper unna med skrekken. Sliter offensivt i perioder, men blir farligere da han ut i andre omgang blir akkompagnert av Dembélé på høyresiden. Kunne muligens gjort en bedre jobb før Betis’ scoring.

Araújo 4: Forsvarshøvdingen er som vanlig kompromissløs defensivt. Sløver enkelte ganger med ball i beina, men det er en akseptabel følge av at han stadig prøver å finne åpninger i motstanderens første pressledd. Blir mer treffsikker utover i kampen.

Lenglet 4: Godeste Clément har sammen med sin stoppermakker forholdsvis grei kontroll defensivt. For det meste tøff og våken i den offensive markeringen, selv om han noen ganger passeres litt for lett.

Alba 4: Veteranen er mye involvert offensivt, og sender av gårde noen farlige innlegg langs bakken. Er i tillegg våken defensivt, blant annet da han mot slutten av første omgang avverger en meget farlig sjanse imot.

Nico 2: På ingen måte en av Nicos beste kamper for førstelaget. Sliter med å markere seg, og blir lite involvert i enkelte perioder. Blir også for mange enkle og unødvendige balltap.

Busquets 5 BB: Styrer spillets tempo på sedvanlig vis, Busi. Vinner dueller og snapper opp andreballer over en lav sko.

Gavi 3: Spiller en brukbar kamp frem til han – etter drøye halvtimen – må ut på båre som følge av en ekkel hodesmell.

Abde 3: Den unge marokkaneren er uredd med ball i beina, men både valgene og utførelsen i siste tredjedel blir ofte for dårlig. Sliter til tider med å henge med defensivt, noe som gjør at Betis skaper det meste på Barcelonas høyreside. Brenner en god sjanse mot slutten av kampen.

Memphis 2: Nederlenderen blir svært tøft markert av motstanderens stoppere, og sliter dermed med å markere seg. Markerer seg imidlertid for mange balltap. De gangene han er involvert, ender det for mange ganger med balltap.

Coutinho 2: Frekk liten luke innledningsvis, selv om sluttproduktet mangler. Blir ofte tråkkende for mye på ball på sedvanlig Coutinho-vis, og utretter ikke noe særlig med ball. Makter ikke å utrette noe nevneverdig.

Innbyttere:

Puig 3: Er forholdsvis mye involvert i det som skjer på midtbanen, men uten at han utretter noe spesielt med ball i beina. Blir til tider mye tråkking på ball.

Dembélé 4: Franskmannen er svært mye involvert etter innhoppet. Har flere skudd som sniker seg på utsiden av stolpen. Men har også for mange unødvendige balltap.

Frenkie 3: Hever muligens laget litt, men bidrar ellers lite.

Luuk N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Piqué N/A: For lite spilletid til å vurderes.