En meget underholdende og spennende kamp i regnværet, til tross for resultatet og konsekvensene for sesongen.

FC BARCELONA 0 – 0 S.L BENFICA

Kampfakta

Kort: Grimaldo, Mario, Piqué, Oddiseas

Stålkontroll

Barcelona åpnet kampen med god kontroll på ballen og tempoet og var hele tiden laget som kom til flest muligheter. Så å si alle angrepsspillerne fikk prøvd seg foran mål takket være godt arbeid av midtbanen og forsvarsspillene som nøytraliserte Benfica hver gang bortelaget kom på en overgang. De hvitkledde fra Portugal hadde for en tid kampens største mulighet da Benfica dreiet en corner over mållinjen før ballen ble hamret inn i mål. Et svakt øyeblikk av Lenglet, men scoringen ble heldigvis annullert. Noen minutter senere var det Demir som var uheldig da et flott forarbeid og en fantastisk avslutning gikk stang ut.

Andreomgangen

Kampen fortsatte mer eller mindre i samme tempo etter at den russiske dommeren blåste kampen underveis igjen. Begge lag hadde sine muligheter og gode sekvenser med ballspill, men målene uteble. Xavi bestemte seg for å bytte innpå Ousmane Dembélé for Demir i håp om å få til noen gode avslutninger. Depay hadde brent en god del solide muligheter foran mål og det var heldigvis et helt annet lag som var på banen etter franksmannens innhop. Midtstopper Araujo scoret endelig, men uruguayaneren var i offside og målet ble blåst av. Tempoet holdt seg himmehøyt helt til siste spark og Barcelona skal være relativt heldige med et 0-0-resultat etter at García gjorde en glipp som nesten førte til et baklengsmål. Nå blir det til München med håp om et mirakel.  

Spillervurderingene:

Ter Stegen 3: Lite å gjøre utenom den vanvittige redningen på streken i starten av kampen.

Araujo 5 BB: Praktfull kamp av uruguayaneren. Sterk i dueller. Rask og flink til å avskjære Benfica.

Lenglet 3: Gjør en blemme som nesten fører Benfica i ledelsen. Heldigvis ble ballen blåst død. Ellers ingen store feil eller voldsomme involveringer.  

Piqué 4: Gode taklinger og spiller ballen godt ut av forsvaret. Nøytralisere kontringene fra Benfica. Har noen solide sjanser i angrep også, men treffer ikke helt.

Alba 3: Relativt lite involvert i kveld da angrepet helst skulle gå gjennom midten eller høyre side. Gjør noen gode løp og kommer på noen avskjæringer.  

Busquets 5: Meget god kamp av Sergio i kveld. Konkurrerer med Araujo om banens beste. Sikker i pasningene og bryter opp det meste av kontringer på midtbanen.

De Jong 2: Starter kampen friskt og viser seg frem med sin hurtighet og fysikk, men klarer ikke å involvere seg i angrep. De gode gjennombruddspasningene måtte man vente lenge på i kveld for å si det sånn.  

Nico 4: Prøver seg, og lykkes, med noe gode pasninger. Kommer også til noen gode avslutningsmuligheter. God nærkontroll og teknikk.

Depay 1: Dårlige avslutninger og klarer ikke kombinere godt med lagkameratene sine, som gjør en fremdragende jobb med å spille seg forbi Benfica. Utover kampen virker det nesten som Nico og Demir bevisst ikke spiller ballen til Depay fordi han alltid er i offisde. Tydelig mangel på selvtillit foran mål.

Gavi 3: Kommer til noen avslutninger. Tør å stå i duellene.

Demir 4: Godt arbeid med ball i bein. Skaper hele tiden noe offensivt og kommer vanvittig nære kampens første scoring.

Innbytttere:

Dembélé 5: Involverer seg umiddelbart etter innhoppet med et flott rykk(!) og innlegg til de Jong og tvang Jorge Jesus til å gjøre noen bytter. Noen av de beste minuttene i hans Barcelona-karriere.

Dest 3: Bidrar litt i angrep på slutten av kampen.

García 2: Blir kastet inn da Araujo pådrar seg krampe etter målfeiringen som ikke ble mål. Mister det litt på slutten som gjør at Benfica nesten setter inn 0-1.