Kun 37.000 tilskuere møtte opp til en kjedelig opptreden lørdag kveld. Et tilskuertall som speilet den grå fotballen på matta.

FC Barcelona 1-1 Deportivo Alavés

Kampfakta
48′ 1-0 Memphis Depay (Alba)
52′ 1-1 Luis Rioja

Gule kort: Antonio Sivera, Ruben Duarte (Alavés)

Lite sjanser og gavmilde bakover

Førsteomgangen besto av totaldominans i banespillet for Barcelona, men sjansene uteble. Det nærmeste hjemmelaget kom, var etter en heading av García på en corner, som dro frem en god redning av Alavés-keeperen. Ellers var det mye av det samme, med noen langskudd og flere innlegg som aldri ble særlig farlig. Agüero, som nettopp er tilbake fra skade, måtte ut etter at han holdt seg til øverste del av brystet. Veldig ekkel situasjon. Vi håper den argentinske målscoreren kommer seg raskt tilbake.

I pausen kom også tilskuertallene, og det tallet speiler prestasjonene på banen. Klubben kunne melde om 37.278 tilskuere på Camp Nou.

Den andre omgangen startet med et brak. Depay mottar ballen fra Alba like utenfor 16-meteren, og curler ballen opp i lengste kryss. Men gleden varte ikke lenge. Alavés gikk rett i angrep og utlignet like etter. Rijoa fikk løpe relativt enkelt gjennom forsvaret. Et veggspill var alt som skulle til for at backfireren var ute av spill, og ter Stegen ble rundet. Kampen satte fyr i noen minutter og Barcelona holdt på å svare med en gang. Gavi dro av et par mann og spilte gjennom Depay, men dessverre gikk avslutningen i stolpen. Like etter var det Nico sin tur til å spille gjennom nederlenderen, men da var det keeper som to i veien. Moro å se at unggutta tok tak. Etter at Gavi ble byttet ut i det 70. minutt gikk lufta ut av laget, og det var tilbake til balltrilling uten å skape sjanser. Dørgende kjedelig og Barcelona klarte aldri å sette inn noen sluttspurt. Kampen dabbet ut til 1-1 og poengdeling foran et publikum som buet på Camp Nou. Barjuáns første kamp i ledelse for Barca ble ikke noe man vil huske.

Vurderingene

Ter Stegen 3: Har omtrent ingenting å gjøre i kampen.

Mingueza 2: Flere enkle ballmist som fort kunne ført til baklengs. God når han får løpe fremover med ballen, men alle innleggforsøk havner bak mål. Blir tatt av etter 80 minutter.

Piqué 2: Ble satt på prøve én gang i kampen, og da ble det baklengs. Så svimmel ut på scoringen imot. Må ut etter 69 minutter med en skade.

García 3: Nære på å få seg en scoring på en corner. Har ellers ikke så mye å gjøre, men stopper det som kommer hans vei.

Alba 4 BB: Er involvert i omtrent alt som skjer offensivt. Kommer på gode løp, men klarer ikke helt å finne lagkameratene foran mål. Noterer seg for en assist. Løper i tillegg opp tre farlige situasjoner defensivt. Nok til å bli banens beste, men den prisen hang ikke særlig høyt i dag.

Busquets 3: Veldig opp og ned i kampen. Starter fantastisk, men begynner etter hvert å slå vekk ballen alt for enkelt. Noen veldig gode involveringer, noen veldig svake.

Nico González 4: Er i andreomgang den som tar tak i kampen sammen med Gavi. Flere gode offensive involveringer og en utsøkt chip gjennom til Depay som ikke maktet å score.

Gavi 4: En av Barcelonas beste spillere i dag. Beveger seg mye og ønsker ball. Kunne fint hatt to målgivende om Depay og Alba er bedre foran mål. Et lyspunkt i en ellers grå kamp.

Dest 2: Bidrar ikke med noe. Lite med i spillet og finner ikke medspillere med avleveringene sine. Vi får håpe vikaren på høyrekanten får gå tilbake til backplass snart.

Depay 4: Noen lekre dragninger og en fantastisk scoring. Kunne fort hatt ett par til, men ikke helt skarp foran mål. Er den eneste angrepsspilleren vår som ser farlig ut. God sammen med Gavi og Alba på venstresiden.

Agüero 3: Måtte ut etter 40 minutter. En ekkel situasjon der han stopper opp og tar seg til halsen/øverste del av brystet. Heldigvis går han av banen for egen maskin. Fikk testet skuddbenet en gang, men et stykke utenfor.

Coutinho 2: Har et par skudd som går utenfor, og et par balltap.

Lenglet 3: Kommer inn for en skadet Piqué og har lite å gjøre.

Puig 3: Ser ut som han vil mye, men lite som skjer. Blir kanskje ekstra synlig når hele laget ser svakere ut etter at Gavi går ut.

Balde N/A: Kommer inn for Nico som måtte byttes ut etter 80 minutter.

Abde Ezzalzouli N/A: 19-åringen får sin debut. Burde kanskje fått enda mer enn 10 minutter ettersom at høyresiden var skapte nada med Dest og Mingueza. Spennende å se om driblekanten får flere muligheter fremover.