Endelig ble det poeng i Champions League.

FC BARCELONA 1 – 0 FC DYNAMO KIEV

Kampfakta
35′, 1–0 ved Gerard Piqué (Alba)

Kort:
Barcelona – Frenkie (gult)
Dynamo Kiev –

Dominant førsteomgang, men svak avslutning

Barcelona åpnet kampen med et så å si totalt ballinnhav, men bortelaget var ikke helt ufarlig på kontringene heller. Begge lag hadde klart å få til skudd på mål innen de første ti minuttene uten uttelling. Barcelona valgte å slå innlegg gjennom store deler av førsteomgangen uten noe særlig hell da Luuk de Jong og Dest ikke klarte å finne nettmaskene. Ti minutter før pause skulle Gerard Piqué endelig få kampens første scoring og også sesongens første i Champions League for Barcelona.

Fati og Coutinho ble byttet inn i pausen og hjemmelaget fortsatte mer eller mindre der de slapp. Full kontroll for det meste og meget gode i gjenvinningene gjorde at det ble mange muligheter for scoring.  Bare ti minutter etter han kom inn, var Fati nær en vanvittig scoring, men det ble for vanskelig selv for han. Dynamo Kiev begynte sakte men sikkert å komme seg inn i kampen og det så lenge ut som de skulle utligne. Det klarte de aldri og Barcelona tar sine første poeng i årets Champions League.

Vurderingene

Ter Stegen 3: Rolig kveld for ter Stegen i kveld.

Mingueza 4: Viser enorm arbeidsvilje og gir seg ikke i duellene. Ender på løp noen ganger da han blir forbispilt, men førnevnte vilje redder.

Piqué 5: God oversikt og er flink til å nøytralisere overganger. Tøff i duellene. Scorer også.

Lenglet 3: Helt ok kamp av midtstopperen. Vanskelig å gjøre feil når motstanderene ikke kommer til mange avslutninger.

Alba 5 BB: Flere innlegg og er aktiv på venstresiden. Dette har vært det som har fungert best siden Alba og Depay har fått mange muligheter i løpet av kvelden. På mange måter Barcelonas beste og farligste spiller i kveld.

Busquets 4: Stødig på midtbanen og gjorde svært få feil i kveld.

De Jong 5: Treffsikre med pasningene og godt plassert. Duellsterk. Gjenvinner ofte og setter i gang kontringer for hjemmelaget.

Gavi 4: Gjør en god kamp i kveld. Godt posisjonert, gode pasninger og ser ut til å finne forståelsen sammen med de Jong.

Memphis 3: Veldig nær en scoring. Gode bevegelser og alltid farlig i boksen. Samarbeider godt med resten av laget.

Luuk de Jong 2: Har noen brukbare sjanser på å stange inn kampens første mål, men bommer. Byttes ut til pause.

Dest 2: Nærme scoring ved flere anledninger, men skyter rett på keeper også. det kommer man dessverre ikke langt med.

Innbyttere:

Ansu Fati 2: Generelt en dårlig kamp av Fati faktisk. Han kan mye mer og det var åpenbart.  

Coutinho 2: Kroppspråket og farten i spillet tilsa at Coutinho skulle ha et godt innhopp, men han fikk ikke til noe særlig i den omgangen han fikk.

Sergi Roberto: Ingen vurderingsgrunnlag

Agüero: Ingen vurderingsgrunnlag