Ifølge den katalanske avisen Ara skal klubbpresident Joan Laporta ha blitt forsøkt presset til å selge unggutten for å kunne registrere Messi.
Argentineren ble som kjent tvunget ut av klubben i sommer på grunn av klubbens store problemer med å overholde LaLigas utgiftstak (ofte omtalt som lønnstak). Da klubbens administrasjon innså faren for at Messi ikke kunne registreres, skal en haug med mulige løsninger ha blitt diskutert.
I et desperat forsøk på å kutte utgifter og skaffe inntekter for å registrere Messi, skal klubbens finansavdeling ha forsøkt å presse Laporta til å selge Ansu Fati – dersom man skal tro avisen. Ara hevder videre at også Messis team skal ha luftet ideen om å selge yngre spillere for å kunne registrere ham. Klubbpresidenten skal imidlertid ha vært fast bestemt på å beholde La Masia-gutten, som utvilsomt har potensialet til å bli Barças nye stjerne.

Kontraktsforlengelse på trappene

Nå tyder det meste på at Fati forlenger kontrakten med klubben. Hans nåværende kontrakt går ut neste sommer. Selv om stjerneskuddet antageligvis må gå med på betydelig dårligere betingelser enn han potensielt kunne fått i andre klubber, tilsier de fleste rapportene at hans eneste ønske er å forbli i Barcelona.