Poengdeling i en eksplosiv kamp.

ATHLETIC CLUB 1 – 1 FC BARCELONA

Kampfakta
50′, 1–0 ved Inigo Martínez (Muniain)
75′, 1–1 ved Memphis Depay (Roberto)
Kort:
Barcelona – Alba, García (rødt)
Real Sociedad – Martínez

Førsteomgangen

Kampene på San Mamés er alltid vanskelige for Barcelona. Til tross for bare en brøkdel av fullstendig kapasitet var det likevel nok trykk både på tribunen og hjemme-halvdelen av banen i starten av kampen. Barcelona klarte å komme seg selv inn i kampen etter det voldsomme Athletic-presset ved rundt kvarteret spilt. Begge lag hadde store målsjanser gjennom førsteomgangen, men lagene gikk til pause målløse.

Andreomgangen

Athletic åpnet andreomgangen best også og kunne fort ledet kampen hadde det ikke vært for en linjeklarering av Araujo. De klarte likevel å score til slutt, da Martínez støtet inn ledelsen etter et hjørnespark. Barcelona kom på en god overgang og innbytter Sergi Roberto serverte en flott pasning til Memphis Depay som satte utligningen i mål etter 75 minutter spilt. Barcelona var endelig kommet inn i en god flyt med de nye spillerne på banen, men klarte ikke å øke scoringen. Kampen endte 1-1 etter noen meget underholdende 93 minutter.

Vurderingene

Neto 2: Mange av redningene er skudd som er direkte på keeper. Har noen sprangredninger, men virker også veldig usikker og utrygg når det skjer mye rundt han.
Dest 2: Noen gode klareringer og viser glimt av sin gode fysikk, men taper for mange dueller og klarer ikke etablere seg særlig i angrep heller.
Piqué 2: Må byttes ut i førsteomgangen etter en skade. Var veldig involvert med gode klareringer og blokkeringer, men det at han faktisk må gjøre så mye sier kanskje litt om det kollektive forsvaret?
García 3: Taper en duell på starten av andreomgangen som gjør at Athletic tar ledelsen, men ellers en godt gjennomført kamp av midtstopperen. Må dessverre gjøre en stor involvering på slutten av kampen som resulterer i rødt kort siden det avverget en åpenbar målsjanse.
Alba 3: En standard kamp fra Jordi Alba. Kommer til gode muligheter og innlegg i angrep og blir noen ganger utnyttet i overgangene til Athletic. Gjør ingen heseblesende feil, ei heller ingen sinnsyke muligheter.
Busquets 4: Godt pasningsspill og god kontroll på midtbanen i kveld. Beholder roen og viser en klassisk Sergio Busquets-kamp.
De Jong 6 BB: Spiller nesten overalt og er veldig god i samtlige involveringer. Barcelonas soleklart beste spiller i kveld. Legger til rette for angrep. Gjenvinner sterkt i forsvar og gjør tilgogmed en målreddende takling i egen boks. Snur spillet til overganger for Barcelona og kombinerer utmerket med Depay ved flere anledninger.
Pedri 2: En relativt rolig kamp av unggutten i kveld. Basert på hans tidligere prestasjoner var det mer å forvente. Klarte ikke å være godt involvert i angrep og bidro ikke til ro eller kontroll heller.
Griezmann 2: Dårlig kamp av Griezmann i kveld. Lite involvert i angrep og dårlige klareringer.
Memphis 5: Godt forarbeid på en stor Braithwaite-sjanse og noen gode involveringer i angrep som endelig resulterte i et flott mål fra vanskelig vinkel. Jobber hardt både i angrep og forsvar, gode pasninger og samarbeider godt med resten av laget.
Braithwaite 2: Brenner en tidlig sjanse og klarte ikke noe mer denne kampen. Virket nesten å stoppe flyten i spillet ved flere anledninger på grunn av den dårlige kontrollen. En skygge av prestasjonene forrige runde.

Innbyttere:

Araujo 3: Redning på streken ved starten av andreomgangen og egentlig en solid gjennomført omgang med gode klareringer og pasninger av midtstopperen.
Roberto 3: : Har en målgivende pasning til Depay, ellers en god kamp av Roberto. Gjør ingen feil og virker godt plassert.
Demir 3: : Også et godt bytte. Gode involveringer og er ofte på rett sted til rett tid med Roberto og de Jong. Kom vel til noen brukbare avslutningsmuligheter, men klarte ikke å gjøre noen store sjanser ut av de.
Royal 3: : Klarer å henge med i svingene på venstrebacken til tross for å bli byttet inn i et voldsomt Athletic-tempo. Det oppsummerer egentlig alle byttene i kveld.