Det manglet ikke på underholdning i sesongens første seriekamp, selv om det til slutt ble mye mer spennende enn nødvendig!

FC BARCELONA 4 – 2 REAL SOCIEDAD

Kampfakta
19′, 1–0 ved Gerard Piqué (Memphis)
45+2′, 2–0 ved Martin Braithwaite (de Jong)
59′, 3–0 ved Martin Braithwaite
82′, 3–1 ved Julen Lobete (Barrenetxea)
85′, 3–2 ved Oyarzabal
90+1′, 4–2 ved Sergi Roberto (Braithwaite)
Kort:
Barcelona – Busquets, González
Real Sociedad – Zubimendi, Barrenetxea, Elustondo, Muñoz

Nederlendere i fyr og flamme

Barcelona starter kampen med mange gode offensive tendenser. Griezmann er svært nære ved to anledninger før kvarteret er spilt på Camp Nou. Koemans menn dominerer samtidig banespillet innledningsvis. Etter snaue 20 minutter er det ingen ringere enn Geri som putter sesongens første scoring! Stopperen stanger ballen kontant i mål fra kloss hold etter et nydelig slått frispark av Memphis. 1–0! Etter hvert kommer gjestene fra Baskerland litt mer inn i kampen, samtidig som Barça mister litt av rytmen i det offensive spillet. Men like før pause stanger også Braithwaite inn en scoring! Frenkie tar med seg ballen nedover høyresiden, før han sender et praktfullt innlegg til dansken på bakerste stolpe. 2-0!
Det gode Barcelona-spillet fortsetter i andre omgang. Like før timen spilt kombinerer Memphis og Alba på venstresiden. Sistnevnte slår ballen inn langs bakken fra dødlinjen. La Real-keeperen dytter innlegget ut til Braithwaite, som uten å nøle dunker ballen i mål fra om lag seks meters hold. 3-0! Idet kampen ser ut til å ebbe ut, reduserer gjestene til 3-1 om lag ti minutter før slutt. Like etter klinker Oyarzabal et frispark i krysset og det er plutselig kamp igjen. Heldigvis legger Roberto på til 4-2 på overtid, etter en pen kontring av Griezmann og Braithwaite.

Vurderingene

Neto 3:
Brasilianeren er for det meste kun involvert i det oppbyggende spillet. Gjør ingen feil, selv om han noen ganger gjør igangsetningen av spillet litt vel spennende. Kan ikke gjøre særlig med noen av skåringene imot.
Dest 3:
Mye involvert innledningsvis i kampen, men blir etter hvert mindre involvert. Gjør en del bra med ball i siste tredjedel, selv om sluttproduktet ikke alltid er like bra.
Piqué 5:
Gerimeister med fantastisk posisjonering og målteft ved scoringen. Hodestøtet er det heller ingenting å utsette på. Heller lite å utsette på det defensive arbeidet. Posisjonerer seg som vanlig godt og er sterk i den offensive markeringen.
Garcia 4:
Den tilbakevendte sønn spiller en svært god kamp. Rolig som skjæra på tunet med ball og har mange gode defensive involveringer. Leser spillet usedvanlig godt til å være en relativt ung stopper.
Alba 4:
Veteranen er som vanlig mye involvert i det offensive spillet. Til tider litt ustø defensivt, uten at han straffes for det. Har også en del unødvendige balltap.
De Jong 6:
Frenkie er overalt i dag! Regisserer, gjenvinner og assisterer. Dikterer kampens tempo samidig som han skaper ting. Spiller lagkameratene gode med presise og gjennomtenkte pasninger.
Busquets 4:
Busi spiller en god kamp. Har for det meste full kontroll over midtbanen sammen med Frenkie, men er noe mer ustø en sin nederlandske kollega.
Pedri 4:
Helt tydelig utslitt, unge Pedri. Spiller seg ikke bort på noen måte, men markerer seg mindre enn vanlig. Kombinerer likevel fint i det oppbyggende spillet. Flere gode gjenvinninger.
Griezmann 4:
Kommer seg til to svært gode sjanser tidlig i første omgang, men sliter ellers med å finne seg til rette i det offensive spillet. Virker av og til litt uorientert, og bruker til tider litt for lang tid med ballen. Jobber som alltid hardt.
Memphis 5:
Mange fine involveringer både med og uten ball. Herlig slått frispark på Piqué sin scoring. Kombinerer godt og skaper flere ganger mye ut av lite, blant annet i forkant av den tredje scoringen. Umulig ikke å få litt Ronaldinho-vibber av nederlenderen. Blir litt mindre synlig på tampen av kampen.