Et nydelig mål fra Angel Di María avgjorde en fysisk kamp mellom Sør-Amerikas to giganter.
Argentina 1 — 0 Brasil
I Sør-Amerika er oppjøret mellom Argentina og Brasil kjent som Superclásico, men lagene hadde ikke møttes i en finale siden 2007, da Brasil slo Argentina i nettopp Copa América. Alt var duket for en stor kamp.
Tite, Brasils hovedtrener sa før kampen at de visste hvordan de skulle stoppe Messi. Riktignok var Messi mindre synlig enn vanlig, men taktikken om å passivt «pakke inn» Messi med flere spillere gjorde Brasil passive — og gav rom til andre argentinere.
En av disse var Dí María, som etter 22 minutter ble spilt nydelig igjennom. Mannen som stort sett har startet på benken gjennom turneringen takket for tilliten og lobbet nydelig over en utrustende Ederson. VAR beviste at vingen var hårfint onside.

Tøff kamp og små marginer

Fotball er et spill med små marginer. Brasil trodde nemmelig de hadde utliknet, men Richarlison ble avvinket for offside før målet, noe som ble bekreftet av VAR.
Begge lag hadde flere sjanser til å score, og stemningen ble etterhvert amper. Neymar spilte meste av første omgang med opprevet shorts, Luas Paqueta hadde knottehull i ene strømpen, Gonzalo Montiel hadde blod under ene strømpen, og begge lag dro på seg flere gule kort av den oransje typen.
Men det endte med ettmålsseier til Argentina, og kaptein Messi kunne endelig løfte et trofé med seniorlaget til Argentina. Messi endte som turneringens mestscorende, hadde flest målgivende, og ble kåret til turneringens spiller etter kampen.
Hva har triumfen å si for Messis ettermæle? Tiden vil vise, men vi i Blaugrana vet hva vi mener om saken!