Lite sjanser og en litt søvnig opptreden avsluttet sesongen 2020/21 for Barcelona. Det endte med 0-1 seier i siste kamp.

Eibar 0-1 Barcelona

Kampfakta:
81′ 0-1 Griezmann
Gule kort: Firpo, Busquets og Araújo (Barcelona).
Førsteomgangen startet med at Barcelona tok litt tak i ballen, uten at det endte i noen sjanser. Utover i omgangen var det Eibar som skulle ta over, og hjemmelaget hadde et par småfarlige sjanser der Neto reddet. Eibar hadde flere avslutninger, men de fleste ble aldri så veldig farlig. Barcelona på sin side slet med å komme seg til avslutninger og slet med å skape noe i den første omgangen.
I pausen valgte Koeman å ta ut Mingueza, Firpo og Trincao, og la dermed om til 443. Dette så ut til å hjelpe og Barca tok mer kontroll over kampen. Barcelona hadde banespillet, men skapte fortsatt ikke sjanser. Dembélé våknet litt til liv på tampen og det var nok til å skape den sjansen vi trengte. Han var litt heldig da han fikk med seg ballen, men den endte til slutt opp på bakerste stolpe der Griezmann sto, og på vakkert vis satte den blonde franskmannen ballen i lengste på hel volley. Dembélé prøvde seg på et par skudd til, uten at det ble noe av de. Eibar hadde et langskudd som skiftet retning i Araújo og gikk i tverrliggeren, ellers var det en sjansefattig affære som avsluttet sesongen for lagene som endte i 0-1 seier til Barcelona.

Vurderinger

Neto 4: Blir satt på en prøve i førsteomgang og består. Ellers er det ikke veldig mye å gjøre for brasilianeren, som kanskje spilte sin siste kamp for Barcelona?
Auraújo 4: Veldig solid, spesielt i andreomgang. Viser også frem pasningsfoten sin og setter igang et par angrep.
de Jong 3: Heldig som ikke er skyld i et baklengs helt i starten. Klarer ikke helt å involvere seg som vi har sett tidligere i sesongen. I førsteomgang spiller han stopper før han flyttes opp på midten i andreomgang. Blir tatt av etter 74 minutter til fordel for Pjanic.
Mingueza 4: Blir tatt av til pause da Koeman bytter formasjon. Kanskje litt urettferdig da han var en av de bedre i et tafatt Barca i førsteomgang.
Dest 2: Blir dratt inn i banen når laget helst skulle hatt en breddeholder i førsteomgang. Stemmer ikke helt for amerikaneren i samspillet med resten av laget.
Busquets 4 BB: Kontrollerer på midten og har noen veldig fine gjennomspill som burde blitt utnyttet bedre av lagkamerater. God i samspillet og er viktig da vi spiller av presset til Eibar.
Moriba 3: Vanskelig å få vist noe når hele laget spiller såpass svakt. Blir et offer for et gressteppet som så løst ut og vrir ankelen etter et flott løp. Blir byttet ut etter 54 minutter.
Firpo 1: Rett og slett fryktelig. Mistet ballen fire ganger iløpet av det første kvarteret. Ser nesten ut til å ha gitt opp Barca-karrieren før siste kamp.
Trincao 3: Viser frem nærteknikken et par ganger, men det ender aldri i noe. Blir tatt av til pause.
Griezmann 3: Blir matchvinner og scorer et flott mål. Men det er også det. Klarer nesten ikke skape noe som helst annet.
Dembélé 3: Fryktelig svak førsteomgang, så tar han seg litt opp i den andre da han får spille på høyrekant. Mister ballen litt enkelt for ofte, men blir også avgjørende fordi han skaper uro for Eibar.

Innbyttere:

Alba 4: Var helt klart savnet på venstresiden før pause. Ikke like mye med fremover som vanlig, men er med på å styre kampbildet etter hvilen.
Umtiti 3: Veldig aggressiv og ønsket tydelig å vise seg frem. Ender i litt frispark imot, men bryter også noe foran.
Braithwaite 2: Strekker litt på Eibar-forsvaret og gjør nok livet litt vanskeligere for dem. Viktig for laget at det er en spiss på banen.
Puig 4: Kommer inn da Ilaix Moriba dessverre blir skadet. Bidrar med energi og er løpsvillig. Får en del av æren for at Barcelona tar totalt over banespillet. Beveger seg og ønsker ball fra medspillere hele tiden. Bommer med et par litt unødvendige pasningsforsøk, men er et friskt pust.
Pjanic 3: Litt uforståelig at Koeman velger å bytte innpå Pjanic for de Jong, selv om sistnevnte ikke har en veldig god dag. Får ikke vist seg frem så veldig mye.