La Liga 2020/21 skal avsluttes og det gjenstår kun en ting for Barcelona å spille for.
Det var kanskje dette mange fryktet før sesongen, at Barca skulle havne bak begge Madrid-lagene, men at det kan se ut til at Barcelona trenger minst ett poeng for å sikre tredjeplassen kom noe overraskende på.
Barca, som da spiller om tredjeplass i La Liga har noe å spille for, som vertene ikke har. Eibar ble klare for nedrykk forrige runde og har dermed kun æren å kjempe for. Til tross for nedrykket har Eibar en bedre statistikk på sine siste fem kamper, enn hva Barca har. To seire, en uavgjort og to tap, mot Barcelonas ene seier, to uavgjorte og to tap.

Lagnyheter

Det ble tidlig kjent at Pedri skulle få siste serierunde fri, og i dag kom nyheten om at også Lionel Messi har fått starte ferien sin en uke tidligere. I tillegg til disse to mangler ter Stegen, Ansu Fati, Roberto og Coutinho med skader, mens Lenglet er suspendert. Det betyr at Koeman har tatt med seg disse 21 spillerne på tur: Dest, Piqué, Araujo, Busquets, Griezmann, Pjanić, Braithwaite, Dembélé, Riqui Puig, Neto, Trincão, Jordi Alba, Matheus, De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Ilaix Moriba, Mingueza, Konrad og Arnau Tenas.
For hjemmelaget er det ingen skader eller karantener foran oppgjøret.

Siste fem
Barcelona har hatt god kontroll på Eibar over de siste møtene, mens sist kamp på Camp Nou på desember endte uavgjort etter utligning av Dembélé. Over de siste fem kampene har Barcelona vunnet tre og to endt uavgjort, med en målforskjell på 14-3.
Barcelona – Eibar: 1-1
Barcelona – Eibar: 5-0
Eibar – Barcelona: 0-3
Eibar – Barcelona: 2-2
Barcelona – Eibar: 3-0
Hvem: SD Eibar – FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 38.
Hvor: Ipurua Municipal Stadium, Eibar.
Når: Lørdag 22. mai, kl. 18:00.