Etter en skuffende opptreden mot Atlètico Madrid reiser Barcelona i morgen tidlig til Valencia for å rette opp inntrykket fra lørdag.
Fortsatt håp?
Lørdagens storkamp mot Atlètico var på mange måter vinn eller forsvinn for Barcelona. Likevel avga Real Madrid poeng mot Sevilla søndag kveld, noe som gjør at Barcelona står med like mange poeng som de helhvite fra hovedstaden. Avstanden opp til Atlètico er som kjent to poeng, noe som betyr at Barcelona fortsatt er avhengig av at begge Madrid-lagene snubler i sesonginnspurten for at Messi & co skal kunne løfte ligatrofèet senere i mai. I teorien er dette ingen umulighet, men Barcelona har skuslet bort såpass mange muligheter at det ville være en liten sensasjon om de skulle ende øverst til slutt.
Innbyrdes
Levante startet året 2021 på imponerende vis, men har i senere tid gått på flere tap. De står med kun ett poeng på de siste fem kampene i ligaen, etter 2-2 mot Alavès på lørdag. Før dette røk de på fire strake tap mot Villarreal, Sevilla, Elche og Celta Vigo.
På hjemmebane mot Barcelona har Valencia-laget faktisk hatt et lite tak på Barcelona. På de siste fire kampene har Levante vunnet tre av disse, inkludert cup-seieren i 2018/19-sesongen. Forrige kamp på Estadi Ciutat vant Levante 3-1, etter at Messi hadde sendt Barcelona i føringen.
Levante ligger på en trygg 14.plass på tabellen, og har dermed kun æren å spille for når Koeman returnerer til trenerbenken etter to kampers karantene.
Troppen
Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Umtiti, Junior, Ilaix Moriba, O. Mingueza og Arnau Tenas.
Coutinho og Fati er som kjent ute for resten av sesongen med skader, mens Busquets er inkludert etter smellen han pådro seg i kjeven på lørdag.
Hva? La Liga, runde 36
Hvor? Estadi Ciutat de València, Valencia.
Hvem? Levante – FC Barcelona
Når? Tirsdag 11. mai 2021, kl. 22.00