Storoppgjøret på solfylte Camp Nou ble en søvndyssende affære.

FC BARCELONA 0 – 0 ATLÉTICO MADRID

Kampfakta
Kort:
Barcelona – Moriba, Piqué, Alba
Atlético – Saul, Felipe, Koke

Lite å skrive hjem om

Storoppgjøret mot Diego Simeones disipler starter i et meget bedagelig tempo. Gjestene fra Madrid er som vanlig fornøyde med å ligge dypt og lukte farlige kontringsmuligheter. Etter snaut 20 minutter spilt er det likevel Atleti som noterer seg for kampens første ordentlige sjanse ved Ángel Correa. Halvveis ut i omgangen får Busquets seg en stygg smell i hodet av Stefan Savic, noe som tvinger han til å kaste inn håndkleet. Noen minutter før pause passerer Messi 4-5 motstander og er vært nære ved å score et praktmål. Dessverre er Oblak ute med en lang arm og avverger forsøket. Samlet sett er Barcelona likevel en smule heldig at det står 0–0 til pause.
Barça kommer litt mer inn i kampen i løpet av de siste 45 minuttene. De helt store sjansene uteblir likevel. Mot slutten av kampen virker det nesten som om begge lag er fornøyde med å få med seg ett poeng, selv om Barcelona sårt trenger alle tre. Utenom en offside-scoring fra Ronald Araujo, er det ikke stort å merke seg fra andreomgang på solfylte Camp Nou. Det var rett og slett ikke særlig å skrive hjem om.

Vurderingene

Ter Stegen 4:
Sisteskansen har vært i hardt vær i det siste, men spiller en sterk kamp i dag. Har flere sterke redninger. Er til tider litt upresis med ball i beina, uten at det gjør noe utslag.
Dest 3:
Dest har en del fine offensive bidrag. Likevel har Dest en lei tendens til å være litt unøyaktig i siste tredjedel. Brukbar kontroll defensivt.
Mingueza 3:
La Masia-stopperen får til tider kjørt seg av en rask og farlig Carrasco. Vingler litt i enkelte situasjoner, men gjør ikke noen store feil.
Piqué 4:
Geri står støtt i midten av trebackslinjen. Har flere viktige blokkeringer og posisjonerer seg ellers godt. Kommer til to gode muligheter på dødball.
Lenglet 3:
Franskmannen leverer en helt brukbar kamp. For det meste trygg i det oppbyggende spillet, selv om han aldri tar de helt store sjansene. Har en både en sterk blokkering og et par tvilsomme defensive involveringer.
Alba 3:
Back-veteranen har stort sett god kontroll defensivt og er i enkelte perioder svært delaktig fremover. Sliter med å finne gode løsninger i siste tredjedel, og ender ofte opp med å måtte spille bakover i banen.
De Jong 3:
Den flyvende hollender gjør ikke mange feil, men makter ikke å prege kampen på noen måte. Blir litt enkelt passert et par ganger.
Busquets 3:
Styrer spillet og leverer jevnt over en solid kamp frem til han må ut med en stygg hodesmell.
Pedri 2:
Unggutten fra Tenerife spiller sin 50. Barça-kamp, men langt ifra sin beste. Pedri er mer eller mindre usynlig i lange strekk og klarer ikke å utrette noe når han endelig er involvert.
Messi 4:
La Pulga er innledningsvis noe mindre involvert enn vanlig. Er likevel svært nære ved å score et praktmål av de sjeldne i førsteomgang. Blir mer involvert utover i kampen og er hjernen bak mye av det lille Barça skaper.
Griezmann 3:
Sliter med å utrette noe mot sine gamle lagkamerater. Blir godt pakket inn når han mottar ballen i rom. Når franskmannen får muligheten, er heller ikke utførelsen god nok. Har noen fine involveringer, men det blir med det.

Innbyttere:

Moriba 3:
Kommer inn for Busquets litt etter snaue halvtimen spilt. Sliter tydelig med å finne gode løsninger mot et kompakt Atleti-forsvar. Som oftest blir ballbehandling litt for treg til at han kan utnytte det lille som er av rom mellom linjene.
Araujo 4 BB:
Den uruguayanske stopperkjempen kommer inn og gjør en sterk opptreden. Har fullstendig kontroll defensivt og er farlig frempå på offensive dødballer. Ruver som vanlig i luften.
Dembélé 2:
Altfor upresis når han kommer til avslutning og har minst ett svært unødvendig balltap mot slutten av kampen.
Roberto 3:
Blir byttet inn sentralt, uten å utrette noe nevneverdig.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!