Etter et svært så surt tap hjemme for Granada i midtuken, reiser revansjelystne culés sørover langs kysten. Neste stopp er Valencia CF.
Etter at Barcelona glapp muligheten til å sikre seg ledelsen i La Liga gjenstår det nå fem kamper. Fem tøffe kamper. Første kamp i sluttfasen av sesongen spilles på mektige Mestalla i Valencia. Byen er Spanias tredje største og er hovedstad i regionen med samme navn. Med ærverdig historie og rik kulturell bakgrunn, er byen også der landets mest berømte matrett, Paella, stammer fra.
Klubben har slitt tungt de siste årene. Det har vært økonomisk rot, administrativt kaos og en fanskare som har lidd utrolig mye. Men på starten av 2000-tallet var klubben blant Europas beste, og endte opp som tapende finalist i Champions League både i 2000 og 2001. Med tidligere superstjerner (i nyere tid) som David Villa, David Silva, Ruben Baraja, Kily Gonzalez, Claudio Lopez, Santiago Canizarez med flere, er det ikke like mange superstjerner på laget i dagens utgave. Likevel er de et godt sammensatt lag av både unge fremadstormende spillere og mer erfarne ringrever.

Status og form

Det er spilt 33 kamper av inneværende sesong. Valencia har kun prestert å vinne åtte kamper, og befinner seg på en sørgelig 14. plass. Men, er det ett lag som kan stikke kjepper i hjulene til Blaugrana, så er det nettopp Valencia. Forrige sesong endte det 2-2 på Camp Nou og 2-0 seier til Valencia på Mestalla. De siste fem kampene til Valencia har endt uten seier, men laget har kun tapt tre av 16 hjemmekamper denne sesongen.
24. april: Valencia 1-1 Alavés
21. april: Osasuna 3-1 Valencia
18. april: Real Betis 2-2 Valencia
11. april: Valencia 2-2 Real Sociedad
4. april: Cadiz 2-1 Valencia
Slik ser det ut på de siste oppgjørene mellom Valencia og Barcelona. Statistikken er hentet fra Nifs.no (trykk på bildet for større oppløsning)

Skader og suspensjoner

Valencia kommer til oppgjøret med en tilnærmet skadefri tropp. Den eneste usikre spilleren er Thierry Correia, som har slitt med et kneproblem. Tidligere Barca-keeper Jasper Cillessen har slitt med et kneproblem, men har fått grønt lys til kampen ifølge rapportene. Men det kan hende Jaume Domenech fortsetter mellom stengene.
Barca sliter med skader på Philippe Coutinho og Ansu Fati. Samtidig sliter Martin Braithwaite med ankelproblemer. I tillegg må Ronald Koeman se kampen fra tribunen som følge av det røde kortet han pådro seg mot Granada i midtuken. Dermed blir det Alfred Schreuder som leder laget fra sidelinjen.

Mine tippede startoppstillinger:

Valencia
Domenech; Correia, Paulista, Guillamon, Gaya; Wass, Soler, Racic, Cheryshev; Gomez, Guedes
Barcelona
Ter Stegen; Mingueza, Pique, Lenglet; Dest, De Jong, Busquets, Pedri, Alba; Griezmann, Messi
Se opp for: Carlos Solér, som står med åtte scoringer denne sesongen.
Hva? La Liga, runde 34
Hvor? Mestalla, Valencia
Hvem? Valencia CF – FC Barcelona
Når? Søndag 02. Mai, kl. 21.00