Barca med historisk gavepakke til Madrid og Sevilla!

FC Barcelona 1 – 2 Granada CF

Kampfakta
23′, 1–0 ved Messi (Griezmann)
62′, 1-1 ved Machís (Suárez)
78′, 1-2 ved Molina (Marin)
Kort:
Barcelona – Koeman (rødt)
Granada – Soldado, Perez, Sánchez og Marin (gult)

Alhambraens venner tok alle poengene fra Camp Nou for første gang noensinne

Det første som skjer i kampen er Foulquiers audition til Nøtteknekkeren assistert av Jordi Alba, hvis det er lov å si. Kort tid etter spiller Barca seg nydelig frem til en enorm mulighet, men dessverre er de Jong litt for altruistisk og Granada får et bein på ballen. Etter 23 minutter er det ballerinatendenser på topp mellom Messi og Griezmann før til slutt Messi ekspederer 1-0 kontant i lengste hjørnet, helt nede langs gresset. Vakkert! Drøye ti minutter før pause trer Busquets lekker gjennom Messi som har et medtak i fart som minner om superscoringen fra Argentina mot Nigeria sist VM, men dessverre går avslutningen denne gang via keeper og ikke i mål. Inn mot pause er Granada farlig frempå ved et par anledninger uten å skikkelig få testet den tyske sisteskansen. 1-0 til pause!
2. omgang er knapt sparket i gang før Moriba spiller opp Barcas nr. 7 til en griezefet sjanse. Dessverre er det høyrebeinet som ekspederer kula – skyhøyt over. Barca fortsetter å stå høyt som en håndballopprulling i forsøk på å bryte gjennom, men så lenge det kun står 1-0 tar bortelaget minimalt med sjanser offensivt. Etter 62 minutter kontrer Granada og Machís setter ballen forbi ter Stegen. Svakt av Mingueza og Stegen. Like etter blir Koeman sendt på tribunen med direkte rødt kort uten at grunnen kommer tydelig frem. Etter utligningen ser Barca miserable ut og Granada tar mer inititiativ. Etter 78 minutter står Barca å klør seg på utstyret mens Granada og 400 år gamle Jorge Molina banker inn 1-2 med hodet bak en fortumlet ter Stegen. Igjen en meget meget svak andreomgang av Barca som både ser uinspirerte, uinteresserte og rådville ut. Hadde ikke fortjent seier i kveld i en kamp de burde vunnet enkelt.

Vurderingene

Ter Stegen 2:
Vår tyske sisteskanse har minimalt å gjøre innledningsvis. Har et par svake involveringer i lufta i 1. omgang og er ikke helt patent på utligningen etter pause. Dette er neppe en kamp han vil huske og svært få pluss i boka.
Roberto 1:
Mandelpoteta fra Reus får en etterlengtet start på høyrebacken og har en rekke svært gode bakromsløp tidlig, dog uten å bli brukt. Er aktiv og solid innledningsvis. Fyrer en suser like over krysset etter 52 minutter etter et nydelig oppbygd angrep. Løper seg helt tom etter ca 60 minutter og burde selvsagt vært byttet ut senest da. Direkte svak utover i 2. omgang og ødelegger angrep på angrep med håpløse beslutninger og trege avgjørelser. Utrolig at ikke Koeman tar grep.
Mingueza 2:
Denne sesongens store åpenbaring er nok en gang solid. Rask i beina og i hodet. Dessverre er han skyld i baklengsmålet som gir Granada 1-1. Blir ofte med fremover uten at det bunner i noe konkret, samtidig som han er én av de skyldige i baklengsmål mot et. Da blir karakteren svak.
Piqué 3:
Piqué har god kontroll i starten av matchen når Barca stort sett dominerer banespillet fullstendig. Har en saftig takling midtveis i første omgang. Er spiss det siste kvarteret uten at han evner å endre kampbildet.
Umtiti 3:
Knehøna fra Frankrike med en sjelden start og ser umiddelbart ut som han fjernstyres av Mads Hansen. Spiller seg opp utover i kampen og gjør få feil.
Alba 2:
Vår vanligvis offensive vingback får lite rom på venstrekanten all den tid Granada er flinke til å sideforskyve og står godt i en bakre 5’er etablert. Alba har god kontroll defensivt uten å bli satt på de store prøvene, men bidrar lite totalt sett.
De Jong 3:
Vår flyvende hollender er som vanlig overalt på banen og ofte å finne bak fiendens linjer. Gode bakromsløp og flere viktige involveringer. Blir nesten usynlig utover i matchen, noe som er et særdeles dårlig tegn for Barca. Tydelig sliten også.
Busquets 4:
Den melaninmanglende quarterbacken med flere gode involveringer fra start. Har virkelig funnet godformen igjen under Koeman. Har to enorme gjennombruddspasninger de første 35 minuttene, begge skudslet vekk. Er meget god i første omgang og nærmest usynlig i store deler av andre omgang. Byttes av kort tid før slutt.
Moriba 3:
Den solide midtbanekalven i gull ser rett og slett ut til å ha bedre tid enn de fleste andre. Sterk i kroppen og god med ball. Absolutt godkjent kamp av Ilaix som er nærmere 4 enn 2 her.
Messi 4 BB:
Får lite tid med ball innledningsvis, men skaffer seg så rom hvor andre ser en vegg av Granadaspillere, spiller én-to med Griezmann og banker lekkert inn 1-0. Får seg en stygg albue i og smell av Perez etter 31 minutter og får blodsmak i munnen. Brenner en enorm mulighet alene med keeper Escandell etter 35 minutter, der skulle det stått 2-0.
Griezmann 3:
Var meget god sist mot Villarreal, fortsetter også slik mot Granada. Nydelig spill og assist i forkant av 1-0. Brenner en enorm sjanse like etter pause. Blir helt usynlig etter pause.