Barcelona trenger et godt resultat dersom håpet om La Liga-tittelen skal holdes i live.

Bråstopp

Barcelona skal ta i mot Granada på Camp Nou klokken 19:00 i morgen. Granada ligger på åttendeplass i La Liga etter å ha tatt to seiere mot Eibar og Real Valladolid før de tapte mot Sevilla. Real Betis og Villarreal, som ligger rett foran de, kjemper for litt konsistens i resultatene og Granada kunne fort ha hoppet forbi noen plasser hvis de også hadde tatt en sjokkresultat i morgen, men nå ligger de altså syv poeng bak den gule ubåten med én kamp mindre spilt og det er lite som tilsier at Barcelona vil avgi poeng i morgen. Granada ble slått 4-0 av Barcelona da lagene sist møttes den 9. januar og katalanerne har en plettfri rekord på 24 hjemmeseire fra 24 kamper mot de rødhvite. Oddsen er nok ganske lav på at de klarer en 25. kamp også.

Farlige suspensjoner

Hjemmelaget må dog passe seg litt. Fire nøkkelspillere kan ikke akkurat gå heseblesende inn i dueller. Forrige kamphelg ble Antoine Griezmann og Oscar Mingueza med i firekorts-klubben sammen med Lionel Messi og Frenkie de Jong. Det betyr at neste gang de får et gult kort, må de stå over neste kamp. Det kan ha betydning ettersom neste kamp er mot Valencia borte og så mot tittelrival Atlético Madrid. Utenom dette er det mange som håper og tror at Pedri endelig får en hvilepause da unggutten begynner å se noe sliten ut. Koeman har jobben foran seg for å planlegge denne elleveren.

Kan suse forbi

Dersom Barcelona vinner mot Granada vil de blårøde ta topp-plasseringen i La Liga foran Atlético Madrid, Real Madrid og Sevilla. Katalanerne har nemlig spilt én kamp mindre og ligger bare to poeng bak Atlético. Barcelona er i god form, med fire seire og ett tap på de siste fem kampene. Brakseire over Athletic i cupfinalen og en 5-2-overgang av Getafe trekkes frem som to av høydepunktene.
Hva? La Liga, runde 33
Hvor? Camp Nou, Barcelona.
Hvem? FC Barcelona – Granada CF
Når? Torsdag 29. April, kl. 19:00.