Også i år bestemte Griezmann seg for å stjele showet på La Ceramica!

VILLARREAL CF 1 – 2 FC BARCELONA

Kampfakta
26′, 1–0 ved Samuel Chuckwueze (Torres)
28′, 1–1 ved Antoine Griezmann (Mingueza)
35′ 1–2 ved Antoine Griezmann
Kort:
Villarreal – Trigueros (rødt), Albiol, Torres
Barcelona – Griezmann, Busquets

Anotine Griezmann i fyr og flamme mot «den gule ubåten»

Etter kvarteret spilt varter Barcelona opp med et av sesongens beste angrep. Messi drar av en mann på nydelig vis, før gir ballen til Griezmann, som igjen spiller gjennom Alba. Sistnevntes innlegg går på tvers av feltet og ender hos de Jong. Nederlenderen har nærmest blank kasse, men avslutningen er langt fra optimalt og Asenjo følger med i timen. Dermed avverger Villarreal det som kunne vært et av sesongens vakreste mål. Men så skjer det som ofte skjer når Barça ikke omsetter sjansene sine: motstanderen scorer på sin første store sjanse. Chukwueze spilles gjennom, runder ter Stegen og putter etter svakt forsvarsspill fra gjestene. 1–0. Men like etter spilles Griezmann nydelig gjennom av Mingueza. Deretter varter førstnevnte opp med en chip som til og med Messi ville vært stolt av. 1–1! Franskmannen slår seg imidlertid ikke til ro. Noen minutter senere snapper han opp et slapt tilbakespill av Foyth, før han på kontant vis setter inn sitt andre for dagen. 1–2! Frem mot pause er Barcelona flere ganger nære ved å øke ledelsen.
Andreomgangen blir svært forskjellig sammenlignet med den første. Barcelona imponerer dessverre ingen, heller ikke etter at vertene må spille med ti mann siste halvtimen som følge av at Trigueros’ skrekktakling på Messi. Det viktigste er likevel at Koeman og co. tar med seg tre særdeles viktige poeng i ligasluttspurten.

Vurderingene

Ter Stegen 3:
Tyskeren er god med ballen i beina og har flere gode oppspill, som er nære ved å lede til større sjanser. Kan ikke direkte klandres for baklengsmålet. Har et par svært viktige redninger.
Dest 3:
Dest er mye involvert på høyreflanken og kombinerer fint fremover i banen. Blir til tider litt ubesluttsom i siste tredjedel, noe som fører til et par unødvendige balltap. Byttes ut i pausen.
Mingueza 4:
Havnet i rampelyset etter Getafe-kampen, men i dag viser Mingueza hvorfor Koeman kan stole på ham. Mer eller mindre full kontroll defensivt. Herlig målgivende til Griezmann.
Piqué 3:
Geris prestasjon er helt grei. Burde muligens vært mer til stede på Villarreals scoring, uten at målet på noen måte er hans feil. Har et par fine og presise langpasninger. Blir mindre synlig sammenlignet med sine stopperkollegaer.
Lenglet 4:
Stopperen spiller en sterk kamp. Lenglet er sterk i den offensive markeringen og leser spillet godt. Også god til å velge når han skal støte og når han skal ta ut bakrom. Flere gode oppspill.
Alba 4:
Livlig som et ekorn i dag, Alba. Stormer opp og ned venstreflanken i førsteomgang. Flere gode innlegg. Uheldig idet han sklir i forkant av Chukwuezes scoring. Litt mer tam i andreomgang.
De Jong 5:
Det finnes knapt et gress-strå på La Ceramica som nederlenderen ikke setter sin fot på. Frenkie er overalt – samtidig. Kunne og burde scoret på Albas innlegg, men skal ha honnør for løpet. Litt mindre involvert utover i kampen, men det er strengt tatt å forvente.
Busquets 4:
Busi fortsetter den gode formen. Klok i presset og for det meste god kontroll med ball i beina. Har flere sterke og viktige gjenvinninger, flere av dem relativt høyt i banen. I likhet med mange, faller veteranens nivå litt utover i kampen.
Messi 4:
Messi har svært mange fine detaljer, men er ikke like utslagsgivende som vanlig. Er ikke helt seg selv etter Trigueros’ skrekktakling, noe som er fullt forståelig.
Griezmann 5 BB:
Monsieur Griezmann spiller utvilsomt sin desidert beste kamp denne sesongen. Avslutning i verdensklasse på den første scoringen og eminent spillforståelse i forkant av den andre. Kombinerer også godt ved flere anledninger.
Pedri 3:
Unggutten virker å være i kjelleren hva angår fysisk og psykisk overskudd. Har en del balltap og er relativt lite involvert. Kombinerer til tider fint, uten at det blir noe særlig ut av det.

Innbyttere:

Roberto 3:
Fjerdekapteinen klarer ikke å tilføye laget noe særlig, men gjør det han skal.
Moriba 4:
Stjerneskuddet fra Guinea leverer et godt innhopp. Er ikke redd for å ha ball i beina og kunne fort notert seg for en scoring hvis han hadde hatt marginene på sin side.
Dembélé N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Araújo N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!