Barcelona tok nok en viktig seier i La Liga da Getafe ble beseiret på hjemmebane.

FC BARCELONA 5 – 2 GETAFE

Kampfakta
08′, 1-0 ved Lionel Messi (Busquets)
12′, 1-1 ved Clement Lenglet SM
28′, 2-1 ved Sofian Chakla SM
33′, 3-1 ved Lionel Messi
69′, 3-2 ved Enes Ünal
87′, 4-2 ved Ronald Araújo (Messi)
90+3′, 5-2 ved Antoine Griezmann
Kort:
Barcelona – Lenglet, Araújo
Getafe –

En god førsteomgang reddet dagen

Messi sender ballen i tverrligger allerede etter 4 minutter. Men kun få minutter senere sitter den fra Messi etter en nydelig gjennombruddspasning fra Busi. Ledelsen varte dog ikke lenge. Etter 12 minutter er Lenglet uheldig og putter ballen i eget nett. Men så i det 28’ende spilleminutt er det Sofian Chakla sin tur å score selvmål. Barcelona er nok en gang i ledelsen. Hjemmelaget presser videre på og får betalt da Messi setter sin andre for dagen. Det står dermed 3-1 til pause i en meget god omgang fra Barcelona.
Det blir gjort noen midtstopper-bytter i pausen og det skjer vel ikke så veldig mye. 3-1 føles som en grei og trygg ledelse. Men så får Getafe straffe. Enes Ünal setter den trygt i mål og med det er det nok en gang spenning i kampen. Kampen begynner å gynge litt mer og begge lags forsvar ser sårbare ut. Men mot slutten av kampen får Barcelona corner og Araújo stanger den i nettet. Da var det ingen vei tilbake for Getafe. Griezmann punkterer kampen på overtid med en straffe.

Vurderingene

Ter Stegen 4:
Kan ikke gjøre så veldig mye på noen av de to scoringene, men leverer ellers greit. Relativt god i pasningsspillet og trygg med ballen i beina.
Roberto 4:
Undertegnede var en av de som var skeptisk til Roberto i startoppstillingen i dag, men katalaneren gjorde seg slettes ikke bort. God i pasnings- og kombinasjonsspillet.
Mingueza 5:
La Masia-stopperen var tryggheten selv i forsvar i dag. Rask, oppmerksom og god i dueller. Hele 115 (!) pasninger på Mingueza i dag. Blir dog litt overraskende byttet ut og TV-kameraene fanget opp noen interessante bilder mellom han og Koeman. Sikkert tilbake fra start i neste kamp riktignok.
Piqué 4:
Spiller bare en av to omganger, men spiller bra. Klarerer mye, vinner dueller og er trygg med ball. Akkurat det man ønsker fra en midtstopper.
Lenglet 3:
Synes rett og slett Lenglet har vært dårlig denne sesongen. Havner mye på etterkant. Klarer også å score selvmål (litt uheldig riktignok). Byttet ut til pause.
Alba 4:
Løper mye opp og ned på venstreflanken som vanlig og skaper farlige sjanser i angrep. Venstresiden hans ble angrepet hyppigere i andre omgang når Barcelona la seg litt bakpå.
Busquets 5:
Busi med nok en MEGET god kamp! Nydelige bakromspasninger, en fantastisk målgivende og styrer tempoet som det skulle vært en lek. Vi trenger Busi på dette nivået resten av sesongen!
De Jong 5:
Frenkie har vært ekstremt god denne sesongen og spiller også veldig bra i dag. Flere farlige løp i første omgang. Spiller riktignok andre omgang som stopper, men gjør seg ikke bort.
Pedri 4:
Gutten fra Tenerife spiller en god kamp. Ofte godt plassert i mellomrommet. Bra og solid kamp, men vi har sett han enda bedre. Synes han fortjener litt hvile fra Koeman.
Messi 6 BB:
To mål og en målgivende fra magikeren i dag. Kunne også fått hattrick i siste minutt, men lot Griezmann ta straffen som han selv skaffet. Det er bare én Messi.
Griezmann 4:
Løper og jager mye, men får ikke til det helt store i dag synes jeg. Fint å se han score. Vi trenger en påskrudd Griez i siste del av sesongen nå.

Araújo 4:
Kommer innpå til pause. Lager straffe, men gjør opp for seg med en klasseheading i sluttminuttene. Et fysisk unikum. Minner meg om van Dijk.